Τε. Αυγ 17th, 2022

Βικτώρια Ζάρρου: Από την Ολυμπιάδα Βιολογίας στην Ολυμπιάδα Πατρών!

Κοινοποίηση ειδήσεων

Βικτώρια Ζάρρου: Από την Ολυμπιάδα Βιολογίας στην Ολυμπιάδα Πατρών!

 Η 18χρονη Βικτώρια Ζάρρου από το Ξυλόκαστρο τη χρονιά που μόλις πέρασε, αν και ήταν στη Γ’ Λυκείου και είχε μπροστά της τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ασχολήθηκε έντονα με δυο μεγάλες της αγάπες, το βόλεϊ και τη Βιολογία, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία και στα δύο.

Στο βόλεϊ ήταν αρχηγός στην ομάδα γυναικών του Απόλλωνα Ξυλοκάστρου, όπως και στην ομάδα του σχολείου της, του ΓΕΛ Ξυλοκάστρου. Με τον Απόλλωνα, πρώτευσαν στον όμιλό τους και διεκδίκησαν μέχρι τέλους την άνοδο στη Β’ Εθνική που τελικά χάθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ με τη σχολική ομάδα βγήκαν πρώτες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (φωτο1).

Όσον αφορά στη Βιολογία οι επιδόσεις της ήταν εξαιρετικές. Βγήκε πρώτη στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, κάτι που της έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, που φέτος έγινε στο Ιράν. Η ελληνική αποστολή, που την αποτελούσαν οι 4 πρώτοι του Πανελλήνιου διαγωνισμού, κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει τρία χάλκινα μετάλλια (ένα από αυτά πήρε η Βικτώρια) και μία εύφημο μνεία (φωτο2).

Αυτή η ονειρική χρονιά για τη μικρή Ξυλοκαστρίτισσα συνδυάστηκε και με μια εξαιρετική επίδοση στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου συγκέντρωσε 19.300 μόρια κι έτσι θα συνεχίσει τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Επειδή όμως η μεγάλη της αγάπη για το βόλεϊ δεν θα μπορούσε να την αφήσει μακριά από τα γήπεδα, η διαγώνιος του Απόλλωνα Ξυλοκάστρου εντάχθηκε φέτος στο δυναμικό της Ολυμπιάδας Πατρών, στην ομάδα των νεανίδων, όπου ξεκίνησε ήδη τις προπονήσεις κι ελπίζει, παράλληλα με τις σπουδές της, να καταφέρει να βοηθήσει τη νέα της ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Να ευχηθούμε λοιπόν σε αυτό το ξεχωριστό κορίτσι καλή επιτυχία σε όλα όσα κάνει και πάντα να είναι γερή και δραστήρια.