Τε. Φεβ 21st, 2024

Χάλκη, πολύχρωμο στολίδι στα Δωδεκάνησα – Πίνακας ζωγραφικής στην άκρη του Αιγαίου – Δείτε τις φωτογραφίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Χρώματα κι αρώματα. Ηρεμία, γαλήνη. Πανέμορφα τοπία, υπέροχοι άνθρωποι, ένας μόνο οικισμός, πολλοί «θησαυροί». Αυτή είναι η Χάλκη, το μικρό αλλά συναρπαστικό νησάκι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, δυσπρόσιτο για τους πολλούς, αγαπημένο για τους εκείνους που γνώρισαν τον ξεχωριστό χαρακτήρα του κι επιστρέφουν σε αυτό αναζητώντας τη μοναδική αίσθηση ησυχίας που προσφέρει.

Για το όνομά της ακούγονται δύο εκδοχές, μία πως οφείλεται στα ορυχεία και τα εργαστήρια επεξεργασίας χαλκού, που υπήρχαν στο νησί κατά την αρχαιότητα, είτε από τη φοινικική λέξη «κάρκι» ή «κάλχι», που σημαίνει «πορφύρα», το όστρακο που αφθονούσε στις ακτές του νησιού.

Η Χάλκη ενθουσιάζει τον επισκέπτη από την πρώτη ματιά, με τα όμορφα πολύχρωμα σπίτια της, σαν ψηφιδωτό χρωμάτων πάνω στη μικρή στεριά. Με ρυθμούς χαλαρούς, οι βόλτες οδηγούν τα βήματα του ταξιδιώτη στα πλακόστρωτα δρομάκια, ανάμεσα σε αρχοντικά και ανακαινισμένα σπίτια που διατηρούν ακέραιο τον χαρακτήρα και το παρελθόν τους.

Οι υψηλότερες κορυφές της είναι το Μεροβίγλι και ο Προφήτης Ηλίας, ενώ οι παραλίες της είναι οι περισσότερες απότομες και βραχώδεις, με κρυστάλλινα νερά που μένουν αξέχαστα.

 ΧΑΛΚΗ

ΧΑΛΚΗ

ΧΑΛΚΗ

ΧΑΛΚΗ

ΧΑΛΚΗ

ΧΑΛΚΗ

Newsbeast.gr