Τε. Μάι 25th, 2022

Υπεγράφη σήμερα η τελική σύμβαση της υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα, υπεγράφη στην Τρίπολη και στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, απ’ όλα τα συμβαλλόμενα μέρη, η τελική σύμβαση της υλοποίησης του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.

Το έργο, θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της σύμπραξης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και ανάδοχος-εταιρεία, επελέγη η ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή, η οποία και εκπροσωπήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο Μανώλη Μαραγκουδάκη.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο, ποιοτικότερο και συνάμα, πράσινο έργο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη χώρα.

Περιλαμβάνει κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και δημιουργία ικανών σταθμών μεταφόρτωσης.

Το σχέδιο, αντιμετώπισε αντιδράσεις, κινδύνους και πιέσεις, ωστόσο, οι εξελίξεις ομαλοποιήθηκαν και επιταχύνθηκαν, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου.

Η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 + 7 έτη και η ανάδοχος-εταιρεία, ανέλαβε και την ευθύνη της προσωρινής-μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων, μέχρι να ολοκληρώσει τις υποδομές του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Στην εκδήλωση υπογραφής, παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, κ. Σταύρος Αργειτάκος.

H ΕΡΤ Τρίπολης, παρευρέθηκε στην πανηγυρική τελετή υπογραφής της σύμβασης του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, απ’ όπου και η κεντρική φωτογραφία.