Τρ. Μαρ 5th, 2024

Υπουργικό συμβούλιο για το Σκοπιανό από Α.Τσίπρα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε σύγκλιση ενός «μίνι» υπουργικού συμβούλιου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στο ονοματολογικό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες πριν το υπουργικό ή το αργότερο μέχρι αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Πάντως αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι η αυξανόμενη λεκτική ένταση ανάμεσα στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με εκατέρωθεν πυρά τα τελευταία 24ωρα. Στην «επιθετική ρητορική» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν με εξίσου υψηλούς τόνους – όπως φάνηκε από την περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου – οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εκφράζουν τη δυσφορία τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εξέλιξη που κάθε άλλο παρά άσχετη είναι με την πίεση που αισθάνεται ο μικρός κυβερνητικός εταίρος, δεδομένης της ευαισθησίας του στενού ακροατηρίου του για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και της εκτίμησης ορισμένων στελεχών του ότι με τη σωστή αξιοποίηση το ζήτημα της ονομασίας μπορεί να εξελιχθεί σε σωσίβιο για το κόμμα που εμφανίζει απώλειες στις δημοσκοπήσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν ότι στο Νταβός συντελέστηκε πρόοδος στο Σκοπιανό, με εκατέρωθεν κινήσεις καλής θέλησης, προαναγγέλλοντας έτσι την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων υπό τον ΟΗΕ το αμέσως επόμενο διάστημα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάθιου Νίμιτς έσπευσε να βρίσκεται στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα θα επισκεφτεί τα Σκόπια, όπου έχει ήδη ανακοινωθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

 Pronews.gr