
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 σε μεγάλο τμήμα της χώρας, προκαλώντας σημαντικά ύψη βροχόπτωσης κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ η κακοκαιρία συνοδεύτηκε από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα με δεκάδες χιλιάδες κεραυνούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr), οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής καταγράφηκαν στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Αττική, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Στην Καστανιά Κορινθίας, καταγράφηκαν 34,8 χιλιοστά βροχής, επίδοση που την έφερε στην 6η θέση πανελλαδικά μεταξύ των σταθμών με τα υψηλότερα ημερήσια ύψη βροχόπτωσης έως τις 20:00 της Παρασκευής.

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το Παλαιοχώρι Φθιώτιδας με 40,2 χιλιοστά βροχής, ενώ ακολούθησαν το Ναρθάκι Λάρισας (39,8 mm), η Αμφίκλεια (39,2 mm), η Μεγίστη Λαύρα (38,6 mm) και η Τανάγρα (35,0 mm).
Παράλληλα, σύμφωνα με δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού οργανισμού EUMETSAT από τον δορυφόρο Meteosat-12, καταγράφηκαν περισσότερες από 55.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στην περιοχή της Ελλάδας έως τις 19:50, με περίπου τις μισές να σημειώνονται πάνω από την ξηρά.
Κατά τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, τα φαινόμενα μετατοπίστηκαν προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας κυρίως τα νησιά του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, παρουσιάζοντας όμως σταδιακή εξασθένηση.

























