Πε. Μάι 23rd, 2024

Άγριο επεισόδιο για τις νέες ταυτότητες – Ενορίτισσα χαστούκισε 66χρονο ιερέα μπροστά στον κόσμο

Κοινοποίηση ειδήσεων

Απίστευτο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα έξω από εκκλησία στα Ψαχνά Ευβοίας, μεταξύ μίας 45χρονης ενορίτισσας και ενός 66χρονου ιερέα, που λειτουργεί στον συγκεκριμένο ναό εδώ και 12 χρόνια.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, η ενορίτισσα και μάνα δύο παιδιών ζήτησε τον λόγο από τον ιερέα γιατί στο κήρυγμά του δεν πήρε θέση για τις νέες ταυτότητες.

Με ηρεμία ο ιερέας της εξήγησε ότι το ζήτημα δεν είναι πνευματικό και δεν αφορά την Εκκλησία και την κάλεσε να αναζητήσει απαντήσεις από πιο αρμόδιους.

Η απάντησή του εξόργισε τη γυναίκα, που άρχισε να τον βρίζει με χαρακτηρισμούς όπως «προδότη, πουλημένε, νεοταξίτη» και του είπε ότι στο διαδίκτυο είδε ένα βίντεο από γέροντα από το Άγιο Όρος, που καλούσε τους πολίτες να μην πάρουν τις ταυτότητες.

Ο κληρικός την κάλεσε να μην πιστεύει ότι βλέπει στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βγει εκτός εαυτού και να τον χαστουκίσει μπροστά στον κόσμο.

Στη συνέχεια ήρθε ο σύζυγος της κυρίας ο οποίος κάνει και διακονήματα στον Ναό και το περιστατικό έληξε.

Ξεσηκωμός και ουρές για τις νέες ταυτοτητες

Οι νέες ταυτότητες έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από πλήθος πολιτών, ενώ καθημερινά δηιουργούνται ουρές  σε αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουν την υπάρχουσα ταυτότητά τους. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναγκαστούν να έχουν τη νέα… έκδοση από τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, υπήρξε συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο κατά των νέων ταυτοτήτων, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου η σκυτάλη περνά στη Θεσσαλονίκη και μία εβδομάδα αργότερα στην Αθήνα. 

Οι περισσοτεροι θεωρούν πως στις νέου τύπου ταυτότητες θα υπάρχει τσιπάκι που θα εντοπίζει ανά πάσα στιγμή τον κάτοχο της ταυτότητας, υιοθετώντας τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται από διάφορες σελίδες στα social media. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο φρουρός του αστυνομικού μεγάρου  Κοζάνης έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν είδε στις 2 τα ξημερώματα τρεις πολίτες να στέκονται στην είσοδο του κτιρίου. Όταν τους ρώτησε τι ήθελαν, πήρε την απάντηση ότι ήρθαν για να πιάσουν σειρά καθώς θέλουν να ανανεώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα. Σταδιακά οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονταν και έκτοτε καθημερινά σχηματίζονται ουρές έξω από το αντίστοιχο γραφείο. Η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη ώστε η αστυνομική διεύθυνση αναγκάστηκε να διευρύνει το ωράριο λειτουργείας. 

protothema.gr