Δε. Μαρ 4th, 2024

Έκθεση BioMuse: Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων – Ένας Τενεάτης ανάμεσά μας” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

“Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων – Ένας Τενεάτης ανάμεσά μας”

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας “Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες” η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς – Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου υποδέχθηκαν την Έκθεση BioMuse:

“Από τα θραύσματα των οστών στις ιστορίες των ανθρώπων – Ένας Τενεάτης ανάμεσά μας”

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Έκθεσης την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από το Μουσικό Γυμνάσιο Κορίνθου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση από την δρ. Έλενα Κόρκα, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και Διευθύντρια της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας της Αρχαίας Τενέας στο Χιλιομόδι Κορινθίας και την κ. Ελεάννα Λύγγρη, αρχαιολόγο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια μουσειολογίας, μέλος της Έρευνας.

Η έκθεση παρουσιάζει πληροφορίες που αντλήθηκαν από τη μελέτη οστεολογικού υλικού από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που χρονολογείται μέχρι 11.000 χρόνια πίσω στο παρελθόν. Στην έκθεση περιλαμβάνονται διαδραστικές εφαρμογές, καθώς και τρισδιάστατη αποτύπωση ενός Τενεάτη της αρχαϊκής εποχής. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται αποτελέσματα της έρευνας από την ανάλυση των σταθερών ισοτόπων και της εφαρμογής αρχαίου DNA, καθώς και η μέθοδος ανακατασκευής των φυσιογνωμικών γνωρισμάτων προσώπου μέσω τρισδιάστατης αποτύπωσης σε ψηφιακή και φυσική μορφή.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 24 Οκτωβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2022 και είναι προσβάσιμη στο ευρύ κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.