Κυ. Μάι 26th, 2024

Αγρότες: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στη 1μ.μ. – Πορεία στη Βουλή

ÁÈÇÍÁ - ÐÁÍÅËËÁÄÉÊÏ ÓÕËËÁËÇÔÇÑÉÏ ÁÃÑÏÔÙÍ(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Κοινοποίηση ειδήσεων

Με τη συμβολική παρουσία 14  τρακτέρ που έρχονται από τη Βοιωτία, συνοδεία της αστυνομίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα το πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών.

Στη 1 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη Βουλή.

Οι αγρότες ζητούν Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Ο αγροτικός κόσμος όπως επισημαίνει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων” με τις 22 ημέρες των κινητοποιήσεων αναδείξαμε τα προβλήματα επιβίωσης της αγροτιάς .”

Οι αγρότες διεκδικούν

* Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

* Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

* Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ertnews.gr