Τε. Ιούλ 24th, 2024

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν χωριά, θυελλώδεις άνεμοι 9 μποφόρ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η φωτιά που ξέσπασε πριν λίγες ώρες στην περιοχή της Αμυγδαλιάς Ευβοίας, παραμένει εκτός ελέγχου.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να θέσουν υπο έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Ωστόσο, κάτοικος της περιοχής μίλησε στο evima.gr, λέγοντας πως, «η φωτιά στην περιοχή είναι πολύ μεγάλη. Η κατάσταση είναι δύσκολη χωρίς εναέρια μέσα δεν μπορεί να σβήσει η φωτιά. Έχουν καεί δεκάδες ζώα, είδα με τα μάτια μου φλόγες να μπαίνουν μέσα στις αυλές σπιτιών».

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η φωτιά απειλεί κυρίως σπίτια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Το χωριό Πρινιά ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο χωριό Αμυγδαλιά, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται το μέτωπό της φωτιάς.

Στο σημείο βρίσκονται η Πυροσβεστική, Εθελοντές δασοπυροσβέστες, Αστυνομία ,Δήμος και Περιφέρεια. Όλες οι δυνάμεις παραμένουν σε εγρήγορση και επιφυλακή!

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο σημείο για κατάσβεση επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 2 καναντέρ.