Πα. Ιούλ 1st, 2022

Δίπλωμα οδήγησης: Mε αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής η διεξαγωγή των εξετάσεων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Κορινθίας , κος Ηλίας Μιχόπουλος, σε δηλώσεις του στην κάμερα του korinthostv, αναφέρθηκε στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και υγιεινής που πρέπει να τηρούνται απ’όλους τους υποψηφίους. Ακόμη, τόνισε πως έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ανεύρεσης νέων αιθουσών, καθώς η αίθουσα διεξαγωγής θεωρητικών εξετάσεων στην Κόρινθο είναι ιδιαιτέρως μικρές.

Οι θεωρητικές εξετάσεις απόκτησης άδειας ικανότητας οδήγησης, διεξάγονται υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αίθουσα εξέτασης πληρώνεται µε το 50% της χωρητικότητάς της και με κατανομή των εξεταζόμενων σε εύλογη απόσταση μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση η διενέργεια της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, των θεωρητικών εξετάσεων, των δοκιμασιών και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι. υλοποιείται υποχρεωτικά τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί για την αποφυγή διασποράς του COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα ορίζεται:

  • Χρήση μάσκας, γαντιών και αντισηπτικού διαλύματος ή µαντηλακίων.
  • Μη λειτουργία του κλιματισμού και της εσωτερικής ανακύκλωσης του αέρα εντός του αυτοκινήτου και ανοιχτά παράθυρα.
  • Παραμονή εντός του αυτοκινήτου τον ελάχιστο χρόνο (πχ. διενέργεια ελέγχου δικαιολογητικών και θεωρητικές ερωτήσεις εκτός αυτοκινήτου).