Σα. Ιούλ 27th, 2024

Δημήτρης Πρωτοπαπάς: Συμφωνία ή καραμπινάτη οικονομική συναλλαγή στον Δήμο Κορινθίων;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συμφωνία ή καραμπινάτη οικονομική συναλλαγή στον Δήμο Κορινθίων;

«Αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις για να προσελκύσω την ψήφο τους. Και αυτό λειτούργησε. Ήθελα την ψήφο τους, ήθελαν τον μισθό και την θέση»!!!

(Κυνική ομολογία του απερχόμενου Δημάρχου Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλου)

Με αφορμή μια συνέντευξη του Δημάρχου και το αλισβερίσι υποψηφίων συμβούλων μεταξύ των παρατάξεων κ.κ. Νανόπουλου και Σταυρέλη, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ νιώθει την υποχρέωση  να ενημερώσει τους Κορίνθιους δημότες για τις διάφορες συναλλαγές που γίνονταν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Κορινθίων καιτο απίστευτο παρασκήνιομεταξύ των δύο παρατάξεων και των συμβούλων τους, που αποτελούν κατά τη γνώμη μας ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο κ. Φωτούλα Δημητριάδη, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νανόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αποχώρηση κάποιων στελεχών που επί 4 χρόνια συνεργάστηκαν στενά μαζί του (π.χ. αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών κ.ά.).Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αποχώρησή τους από την παράταξή του, μέσα στη
βιασύνη του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποκάλυψε την πιο τρανταχτή πολιτικό-οικονομική συναλλαγή που έχει παραδεχτεί ποτέ Δήμαρχος!

Αφού εξήγησε ότι με τους 8 συμβούλους που εξέλεξε το 2019 η παράταξή του, λόγω της απλής αναλογικής, δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος, προέβη στην πιο κυνική ομολογία για το πώς οι 8 έγιναν 17:

Σεένα απίστευτο ρεσιτάλ κυνισμού και με ωμή παραδοχή πολιτικής ανευθυνότηταςαποκάλυψε:

  • «Αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις για να προσελκύσω την ψήφο τους. Και αυτό λειτούργησε»!!!
  • «Αυτοί που αποχώρησαν (σημ.: εννοεί τώρα τελευταία από την παράταξή του), δεν ήταν μαζί μου στις προηγούμενες εκλογές. Ήταν μια συμφωνία, μια σύμβαση που κάναμε τότε…, ήθελα την ψήφο τους, ήθελαν το μισθό και τη θέση»!!!
  • «Εγώ, αν τους έδινα τις παροχές που ζητούσαν, θα τους είχα μαζί μου, έτσι δεν είναι;Είχα την εξουσία, θα τους έδινα αυτό που ζητούσαν και θα τους είχα μαζί μου»!

Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον δήμαρχο Κορινθίων!

Συνεχίζει μάλιστα να αναφέρεται στη συναλλαγήμιλώντας για συγκεκριμένα πρόσωπα,πρώτα έναν αντιδήμαρχό του και έπειτα κάποιους άλλους που τον στήριζαν με την ψήφο τους.

Χαρείτε υπευθυνότητα και σοβαρότητα του Δημάρχου:

  • «Κάποιος λέει ότι ήταν άμισθος. Όχι δεν ήταν άμισθος,  ήταν έμμισθος και παραιτήθηκε τρεις μέρες πριν λήξει η θητεία του για να πάει με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο» (εννοεί του κ. Σταυρέλη)!!!
  • «Αν στον άλλο που ήθελε αποκλειστικά τις προμήθειες του Δήμου, του έλεγα ναι, θα τον είχα μαζί μου»!!!
  • «Αν στον τρίτο τον άφηνα να κάνει τις αναθέσεις που ήθελε, θα τον είχα μαζί μου»!!!
  • «Αν τον άλλον, τον άφηνα να καταστρέφει και να μην κάνει έργο στον αθλητισμό, θα τον είχα μαζί μου»!!!

Και καταλήγει πλήρης αλαζονείας και κομπορρημοσύνης:

  • «Δηλαδή αν τους έδινα τις παροχές που ήθελαν, θα τους είχα μαζί μου. Άρα άφησα να φύγουν τα βαρίδια από δίπλα μου και το ξαναλέω άφησα να φύγουν τα βαρίδια από δίπλα μου»!!!
  • «Η άλλη πλευρά (σημ.: εννοεί την παράταξη Σταυρέλη) έχει συγκεντρώσει όλους αυτούς που επιδιώκουν το ίδιον όφελος από τον Δήμο – και το λέω κατηγορηματικά για να το ξέρουν οι πολίτες: δείτε τον κάθε έναν που είναι στο άλλο ψηφοδέλτιο για να διαπιστώσετε ποιο είναι το ίδιον όφελος που επιδιώκει»!!!

Προειδοποιεί μάλιστα εμάς τους δημότες που πρόκειται να πάμε στις κάλπες των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, έχων ιδίαν πείραν:

  • «ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ»!!!

Και εμείς, ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, θέτουμε το ερώτημα:

-Και γιατί κ. Νανόπουλε, δεν κάνατε αυτές τις καταγγελίες τόσα χρόνια, όταν συναλλασσόσασταν (πήρατε ψήφο-δώσατε αντιδημαρχία), συναγελαζόσασταν και  εκβιαζόσασταν, αλλά τις κάνετε σήμερα που αποχώρησανόλα αυτά τα «βαρίδια», όπως τα αποκαλέσατε τώραγια να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταυρέλη;

-Εσείς κ. Σταυρέλη, γνωρίζατε τα κατορθώματα όλων αυτών, κι αν ναι, γιατί τους συμπεριλάβατεμε καμάρι στα ψηφοδέλτιά σας ή αν όχι και το μάθατε προχθές από τα χείλη του απερχόμενου Δημάρχου, θα αποπέμψετε τώρα αυτά τα «βαρίδια» από την παράταξή σας;

Οι δημότες του Δήμου Κορινθίων απαιτούν καθαρές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο που διάλεξαν και υιοθετούν χρόνια αυτές οι παρατάξεις.

Τέλος εποχής, αλλαγή σε πρόσωπα και νοοτροπίες!

Για να φέρουμε τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη  και την ελπίδα στην Κόρινθο!

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι Κορίνθιοι θα κληθούν να απαντήσουν αν αποδέχονται αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές τους η αν θα αλλάξουν σελίδα στο Δήμο.

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τους πολίτες με την ορθή  τους κρίση να καταδικάσουναυτά που τους υποτιμούν, δηλαδή αυτές τις πολιτικές,το παρασκήνιο, τον αμοραλισμό καιτους,καθ’ομολογία του απερχόμενου Δημάρχου, παράγοντες που «πάνε να ωφεληθούν» από τον πολύπαθο Δήμο Κορινθίων.

Στις 8 Οκτωβρίου ο Δήμος Κορινθίων με πρωταγωνιστή την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Πρωτοπαπά, αλλάζει σελίδα.

Οι πολίτες τώρα γνωρίζουν:

Επιλέγουν πρόσωπα με ήθος, καθαρό λόγο, αξιοπιστία, επιστημονική επάρκεια και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς!

 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ