Σα. Ιούλ 20th, 2024

Εγκρίθηκε το έργο βελτίωσης υποδομών και εξοπλισμού του Αλιευτικού Καταφυγίου Λουτρακίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου – Περαχώρας πέτυχαν την έγκριση της Πράξης «Βελτίωση Λιμενικών Υποδομών και εξοπλισμού Αλιευτικού Καταφυγίου Λουτρακίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» και στο Μέτρο 3.1.23.

Η Πράξη, προϋπολογισμού δημοσίας δαπάνης 688.186,79 €, αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του αλιευτικού καταφυγίου Λουτρακίου, με στόχο τον ασφαλή ελλιμενισμό των επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

  1. Προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, pillar υδροδότησης-ρευματοδότησης- πυρόσβεσης και συνδέσεις με τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.
  2. Προμήθεια και εγκατάσταση προσκρουστήρων και δεστρών για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών.
  3. Προμήθεια και εγκατάσταση θαλάσσιου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού (προμήθεια πλωτού φράγματος και απαραίτητων υλικών).
  4. Τοποθέτηση φανού ναυσιπλοΐας.

Η πράξη αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους 2023 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Με την ολοκλήρωση του έργου, το λιμάνι Λουτρακίου αναδεικνύεται ως πόλος έλξης για την ανάπτυξη της αλιευτικής δραστηριότητας και συμβάλει στην ενίσχυση της γενικότερης οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο αναγκαίο για το Λουτράκι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας, κ. Χρίστο Δήμα, για την άμεση ανταπόκριση, υποστήριξη και συνδρομή του στα ζητήματα που αφορούν στον Δήμο μας. 

Επίσης, θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου – Περαχώρας κ. Κώστα Δήμου και τον υπάλληλο κ. Ιωάννη Σπινάρη γιατί μέσα από το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικής δουλειάς καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα να υλοποιούμε σημαντικά έργα που χρειάζεται ο τόπος μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτριο Παπαγιαννίδη για τη θετική ανταπόκριση στο αίτημα ένταξης του έργου, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Υπουργείου».