Δε. Ιούν 24th, 2024

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΧΑΪΑΣ: Αστυνόμευση με ανακύκλωση δυνάμεων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ίδρυση & Λειτουργία ΟΠΚΕ στο Τ/Α Αιγιάλειας Αχαΐας. Αστυνόμευση για την Αιγιάλεια με ανακύκλωση δυνάμεων.

Η πρωτοβουλία του Αρχηγείου μας για την ίδρυση και λειτουργία Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) στην περιοχή της Αιγιάλειας Αχαΐας, κάλυψε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της περιοχής αυτής.

Όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία που συστήνεται πρόκειται να επανδρωθεί και πάλι εκ των έσω, από Αστυνομικούς που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αχαΐας, οι οποίες όπως είναι γνωστό διαθέτουν περιορισμένο προσωπικό το οποίο οριακά καλύπτει τις ανάγκες τους. Ειδικότερα μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια να μετακινηθούν σε αυτή εθελοντές, χθες διατάχθηκαν τέσσερις (4) Αστυνομικοί από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, τρείς (3) από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιάλειας, ένας (1) από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιάλειας, ένας (1) από το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας και ένας (1) από το Αστυνομικό Τμήμα Καλαβρύτων ώστε να επανδρώσουν την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καλούνται Συνάδελφοι διαφόρων υπηρεσιών, χωρίς να το επιθυμούν, να στελεχώσουν μια τόσο σημαντική υπηρεσία, που όπου αλλού δημιουργήθηκε στελεχώθηκε εθελοντικά από Αστυνομικούς που επιθυμούσαν να υπηρετήσουν εκεί. Πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι υπηρεσίες όταν ήδη τα τμήματα αυτά δυσκολεύονται να βγάλουν σκοπό η μία περιπολία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρωτοφανής αυτή διαδικασία θα απογυμνώσει περισσότερο τις ήδη πολύπαθες από έλλειψη προσωπικού Αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας, ενώ παράλληλα θα ανατρέψει τον οικονομικό και οικογενειακό προγραμματισμό των Συναδέλφων μας, ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε. 

Η Ένωση μας ήδη έχει παρέμβει στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχους και τους Βουλευτές της περιοχής ώστε να διακοπεί οποιαδήποτε διαδικασία επάνδρωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας με Αστυνομικούς που ήδη υπηρετούν στην περιοχή μας (ειδικά ακούσιας), την απεμπλοκή της ΟΠΚΕ Αχαΐας από κάθε πάρεργο (μέτρα τάξης κλπ), την ενίσχυση της με προσωπικό αποκλειστικά μέσω αποσπάσεων από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας, στα πρότυπα των ΟΠΚΕ Αττικής, Μεσσηνίας κ.α. και την διάθεση οχημάτων της υπηρεσίας αυτής επανδρωμένα και με ήδη υπηρετούντες σε αυτή Αστυνομικούς, που γνωρίζουν την περιοχή της Αιγιάλειας, αφού επιχειρούν χρόνια και σε αυτή, για την καθημερινή αστυνόμευσή της.

                           ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
        ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΜΠΑΛΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ