Σα. Ιούν 22nd, 2024

Εξαφάνιση 6χρονου Κηφισιά: Στο στόχαστρο ο πατέρας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών έχουν μπει ο πατέρας του 6χρονου αγοριού, μαζί με ένα στενό συγγενή του, οι οποίοι ερευνώνται για την αρπαγή του παιδιού μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Από τις 8 και μισή το βράδυ της Τρίτης στην Κηφισιά, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα θρίλερ για γερά νεύρα με την αρπαγή ενός παιδιού μόλις 6 ετών. Όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Ράινερ άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του μετά από θόρυβο που άκουσε, πιστεύοντας ότι έχει επιστρέψει η μητέρα του. Ο ανήλικος όμως ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άνδρα ο οποίος φορούσε μια μαύρη κουκούλα. Ο άγνωστος άρπαξε τον 6χρονο, όπως κατήγγειλε η γιαγιά του αγοριού που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, και τράπηκε σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που έχει ύψος περίπου 1,80 μέτρα και κανονικό βάρος επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βαν. Οι αστυνομικές αρχές που ειδοποιήθηκαν έσπευσαν στο σημείο και ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες, ενώ εξέτασαν και τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή.

Από τις καταθέσεις και το οπτικό υλικό που συγκέντρωσαν επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε ένα λευκό βανάκι το οποίο την ώρα του περιστατικού περνούσε από το σημείο. Αμέσως διαπίστωσαν ότι το όχημα ανήκει σε εταιρία ενοικιάσεων, το οποίο είχε μισθωθεί από άνδρα και επεστράφη στην εταιρία λίγο μετά την αρπαγή του παιδιού.

Αν κι οι αστυνομικοί δεν έχουν αποκλείσει κι άλλα ενδεχόμενα, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι πίσω από την αρπαγή του 6χρονου να κρύβεται ο πατέρας του, ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγο του για την επιμέλεια του παιδιού.

Όσον αφορά τα στοιχεία του άτομού που νοίκιασε το λευκό βαν, δείχνουν ότι πρόκειται για στενός συγγενή του πατέρα του παιδιού. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν αποκλείεται να είναι ο φυσικός αυτουργός της αρπαγής, μετά από εντολή του πατέρα του παιδιού.

Για την υπόθεση έχει εκδοθεί και amber alert.

Η δικαστική διαμάχη

Όπως αναφέρει στο newsit.gr o δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου αγοριού μεταξύ του πρώην ζευγαριού, έχει ξεσπάσει μια πρωτόγνωρη δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια του αγοριού. Και ο ίδιος από την πλευρά του πιθανολογεί ότι πρόκειται για μια γονική αρπαγή και μιλάει για την στιγμές αγωνίας που βιώνει η μητέρα του παιδιού.

«Ο μπαμπάς του παιδιού είναι από τη Νορβηγία. Είναι ένα νέο ζευγάρι που έχει χωρίσει. Έχουν εκδοθεί δύο αποφάσεις στην Ελλάδα, πρωτόδικη, εφετειακή. Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και από το Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα που έκριναν ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα και να μην μεταφερθεί στην Νορβηγία. Προ 2 εβδομάδων περίπου εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών που έθεσε στο αρχείο μήνυση του που είχε καταθέσει ο μπαμπάς κατά της μητέρας για αρπαγή ανηλίκου διότι κρίθηκε ότι δεν είχε τελέσει το συγκεκριμένο αδίκημα» λέει στο newsit.gr o δικηγόρος της μητέρας του μικρού Ράινερ, Χρήστος Οικονομάκης.

Ο δικηγόρος συμπλήρωσε: «Για το ζήτημα της αρπαγής ανηλίκου είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κατά της μητέρας αλλά η μητέρα παρουσιάστηκε κανονικά στις ελληνικές αρχές, δεν εκδόθηκε στην Νορβηγία, το παιδί παρέμεινε στην Ελλάδα κατόπιν διατάξεως της Εισαγγελίας. Η μήνυση του πατέρα έγινε πριν εκδοθούν οι δύο αποφάσεις για να παραμείνει το παιδί στη χώρα. Τα αστικά και τα ποινικά θέματα σε κάποιο στάδιο εξελίχθηκαν ταυτοχρόνως αλλά εκδόθηκαν όλες οι αποφάσεις στην Ελλάδα οι οποίες είναι υπέρ της μητέρας, δεν άφησαν περιθώριο για διαφορετική κρίση».

Πως άρπαξαν τον 6χρονο

Συνεχίζοντας ο κ. Οικονομάκης περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του παιδιού. Μάλιστα έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στο αεροδρόμιο, καθώς υπήρχαν φόβοι το παιδί να επιβιβαστεί σε κάποια πτήση με προορισμό της Νορβηγία.

«Η μητέρα βρίσκεται σε εναγώνια κατάσταση και προσπαθεί παντοιοτρόπως μαζί με τους συνεργάτες μας να συντονίσει την κατάσταση για να αντλήσει όσο γίνεται πληροφορίες για το παιδί. Είναι πολύ ταλαιπωρημένη γιατί δεν έχει κοιμηθεί καθόλου το βράδυ και ήταν στα αστυνομικά τμήματα και στο αεροδρόμιο μαζί με τις αρχές. Επειδή το συμβάν έγινε το βράδυ, κινητοποιήθηκε πιο αργά ο μηχανισμός απ’ ότι αν ήταν πρωινές ώρες» λέει ο κ. Οικονομάκης και συμπληρώνει: «Το αγοράκι ήταν μαζί με την γιαγιά του στο σπίτι, και η μητέρα καθοδόν. Αυτό που έχουμε πληροφορηθεί από την γιαγιά είναι ότι το αγοράκι άκουσε θόρυβο στην πόρτα, νόμιζε ότι ήταν η μαμά και άνοιξε την πόρτα και αυτόματα τον πήρε. Ένα άτομο είδε η γιαγιά. Είδε έναν άντρα ηλικίας περίπου 40 ετών, δεν μπορούσε να αναγνωρίσει πρόσωπο γιατί φορούσε κουκούλα.

Φήμη που έχει φτάσει σε εμάς είναι ότι από παρακείμενες κάμερες έχει βρεθεί αριθμός και αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και μάλλον είναι ενοικιαζόμενο βανάκι. Αν υπάρχει υλικό θα το έχει στα χέρια της η Αστυνομία ή θα έχει συλλέξει με κάποιον τρόπο την πληροφορία ή μαρτυρία ανθρώπου».