Δε. Απρ 22nd, 2024

Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών στην Αρκαδία (φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (17.3.2022) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 17,19 και 36 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, προχθές (17.3.2021) το βράδυ, στην Τρίπολη Αρκαδίας, μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, γιατί κατελήφθησαν να έχουν αφαιρέσει μεταλλικά αντικείμενα από επιχείρηση, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν.  Επιπλέον, στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκε και όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2021 έως και προχθές (17.3.2022) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και Μεγαλόπολης, είχαν διαπράξει ακόμη -8- περιπτώσεις κλοπών σε αγροκτήματα και επιχειρήσεις, όπου είχαν αφαιρέσει καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα και εξοπλισμό.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.