Δε. Απρ 15th, 2024

ΕΞΟΔΙΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΝΤΟΝΗ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και στον Ι. Ναό Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Λαζάρου όπου με την κυριαρχική άδεια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου Β’ και πλαισιούμενος από τους Αιδεσ. Πρωτ/ρους π. Βασίλειο Χρυσόπουλο, π. Γεώργιο Ζολοτένκο και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως μας π. Δαμασκηνό Γεννηματά, τέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του αοιδίμου Κορινθίου Επιχειρηματία Νικολάου Κοντονή, συζύγου της πρώην Αντινομάρχου Κορινθίας κ. Άννας Κοντονή.

Στον επικήδειο ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον καλό και ευγενικό χαρακτήρα του εκλεκτού επιχειρηματία της Κορινθίας επισημαίνοντας την προσφορά του στην Τοπική μας Εκκλησία ως κτίτορα του Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδος, στο Μελίσσι Κορινθίας γι’ αυτό και εδεήθη με τα λόγια της οπισθάμβωνου ευχής «ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας (την δημιουργία και) τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου».  Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του, ενώ στην σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του ευχήθηκε υγεία και παρηγοριά. Στην Εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν Πολιτικοί και Τοπικοί Άρχοντες της Κορινθίας.

Αμέσως μετά ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί των τάφων των, αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου του Παρασκευαΐδου, του εκ των προκατόχων του, Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, και πάντων των εν τω κοιμητηρίω αναπαυομένων Αρχιεπισκόπων.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!