Τρ. Νοέ 29th, 2022

Επτά αιωνόβιες ελιές από την Αχαΐα μεταφυτεύτηκαν στον Δήμο Αλίμου- Δείτε φωτογραφίες

Κοινοποίηση ειδήσεων

Επτά ελιές, οι οποίες για αιώνες «κατοικούσαν» στη γη της Αχαΐας, θα συνεχίσουν τον αιωνόβιο βίο τους στον ‘Αλιμο. Πρόκειται για δέντρα που αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν λόγω των σιδηροδρομικών έργων που γίνονται στην περιοχή της Ακράτας, όμως η ΕΡΓΟΣΕ δεν θέλησε να τα κόψει και να τα καταστρέψει. Πάντα πριν ξεριζώσει αιωνόβια δέντρα, καλεί τους δήμους, κυρίως των αστικών περιοχών, να ανταποκριθούν στη μεταφύτευσή τους.

Είναι μια γενικότερη πρωτοβουλία της ΕΡΓΟΣΕ κι ένα πρόγραμμα μεταφύτευσης που ενεργοποιεί όταν οι εργασίες της για τις διαδρομές των ελληνικών σιδηροδρόμων «πέφτουν» πάνω σε αιωνόβια δέντρα, που δεν πρέπει να χαθούν.

Ο Δήμος Αλίμου ήταν από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η δημοτική Αρχή βρήκε τα κατάλληλα σημεία κι έτσι η ΕΡΓΟΣΕ τα έφερε στην Αττική για να γίνει η μεταφύτευσή τους. Η μεγαλύτερη ζυγίζει τέσσερις τόνους.

Οι κοινόχρηστοι χώροι όπου φυτεύθηκαν οι επτά αιωνόβιες ελιές είναι η πλατεία Παναγούλη (Μαυρομιχάλη & Τρικούπη), η πλατεία Ανεξαρτησίας, ο οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (στο ύψος του 2ου Λυκείου), το ΟΤ 351 (Μανδηλαρά-Υψηλάντου-Κνωσσού-Λευκωσίας), η παραλία έναντι της Α’ πλαζ και η οδός Επτανήσου και Καββαδία.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η δράση του Δήμου Αλίμου θα συνεχιστεί με τη φύτευση 100 νεότερων ελαιόδενδρων σε άλση της πόλης, αλλά και με φύτευση σε επιλεγμένα σημεία επιπλέον αιωνόβιων μεγάλων ελαιόδεντρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ