Δε. Αυγ 8th, 2022

Ζαγόρι: Βρέθηκε η σορός του πιλότου του εκπαιδευτικού αεροπλάνου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροπλάνου, η σορός του 32χρονου ιρακινού πιλότου που κατέπεσε την περασμένη Κυριακή σε πλαγιά του όρους Μιτσικέλι. Η επιχείρηση ανάσυρσής του από την απόκρημνη τοποθεσία, είναι σε εξέλιξη ώστε η σορός να παραδοθεί στο ΕΚΑΒ.

Μετά τον χθεσινό εντοπισμό τμημάτων του μικρού αεροσκάφους στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων, από Ε/Π Super Puma της Π.Α. σήμερα εντοπίστηκε και η σορός του 32χρονου ιρακινού εκπαιδευόμενου χειριστή που κατέπεσε την περασμένη κυριακή σε πλαγιά του όρους Μιτσικέλι.

Το μονοκινητήριο ΤΒ20 που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής, βρίσκεται σε χαράδρα ανάμεσα στην Κρυόβρυση και το Καβαλάρι Ζαγορίου, σε υψόμετρο περίπου 1700 μέτρων, 5 ναυτικά μίλια Βορειονατολικά των Ιωαννίνων, εκεί που είχε δώσει και το τελευταίο του στίγμα η Πολιτική Αεροπορία.

Το αεροσκάφος ανήκε στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation». Χειριστής του, ο 32χρονος Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ, ένας από τους 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που φοιτούν στην σχολή χειριστών.