Τρ. Μάι 21st, 2024

Η Μητρόπολη Κορίνθου πρόσφερε 100.000 ευρώ σε νέους φοιτητές (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου τελέστηκε Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προς τιμήν των Προστατών της οικογένειας Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Αγ. Απ. Παύλου Ακύλα και Πρισκίλλης, που εορτάζουν κατ᾿ αυτή την ημέρα, και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως των Νεοεισαχθέντων Φοιτητών, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Οι ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας επιβάλλουν την άμεση στήριξη των φοιτητών και μάλιστα των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας και γι᾿ αυτό ο Ποιμενάρχης μας φροντίζει με στοργή και ενδιαφέρον για την επιτυχία και συνέχιση και αυτής της φιλανθρωπικής εκδήλωσης της Τοπικής μας Εκκλησίας, υπό την μορφή ετησίων υποτροφιών.

Η επιλογή των φοιτητών έγινε από τις Ενορίες και των 13 Αρχιερατικών Περιφερειών της Ι. Μητροπόλεώς μας με μοναδικό κριτήριο την άμεση ανάγκη οικονομικής ενισχύσεως τους για την συνέχιση των σπουδών τους και την επιβράβευση της επιτυχίας τους στις Πανεπιστημιακές Σχολές. 

Σε 16 χρόνια (2006-2022) έχουν δοθεί 1.630 Τραπεζικά Βιβλιάρια σε αντίστοιχους νέους και το προσφερόμενο συνολικό χρηματικό ποσό, στο οποίο θα προστεθούν εφέτος 100.000€, θα ανέλθει σε 1.441.300,00€, προς ενίσχυση και παρηγορία των φοιτητών και των οικογένειών τους.