Δε. Ιούλ 22nd, 2024

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΠΙΤΣΗ-ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα στην Κόρινθο η καθιερωμένη Κατηχητική Σύναξη πνευματικής οικοδομής της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου με το γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού». Προσκεκλημένη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου η Παιδίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαργαρίτα Μπίτση – Παπαφωτίου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Μητέρα, η έξυπνη καρδιά».
Η καταξιωμένη, στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου, Παιδίατρος ξεκίνησε την εμπεριστατωμένη ομιλία της προβάλλοντας, ως το απόλυτο πρότυπο μητέρας, φυσικά, την Παναγία μας. Επεξήγησε ότι η ταπείνωση και η αυτοπροσφορά της γυναίκας – μητέρας εδράζεται στον ψυχισμό και στον βιολογικό εξοπλισμό της σε επίπεδο ορμονών και νευροδιαβιβαστών, που αποτελούν δώρα του δωρεοδότη Δημιουργού μας. Η «έξυπνη καρδιά» της μάνας έχει την χάρη της εγρήγορσης, της γενναιοδωρίας της προσφοράς και της θυσίας. Κρατά στα χέρια της τη ζωή και ανατρέφει Θεοδόχους ανθρώπους. Το παντοδύναμο χάδι της και η αγκαλιά της διεισδύουν στο γονιδίωμα μας, με «μηχανισμούς επιγενετικής», όπως αποκαλύπτει η σύγχρονη έρευνα και προσφέρει ευρυχωρία, ασφάλεια, έμπνευση και μακροημέρευση. Τέλος, η «ευχή» της δρα ευεργετικά στη ζωή του παιδιού από την εμβρυακή ήδη ηλικία.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη με θερμούς λόγους την Παιδίατρο κ. Μαργαρίτα Μπίτση – Παπαφωτίου για την θαυμάσια όσο και πρωτοποριακή ομιλία της. Κλείνοντας την πνευματική αυτή σύναξη επεσήμανε ότι μόνο οι λέξεις «μητέρα» και «μάνα» αρκούν για να μας βάλουν στο δρόμο της ζωής, γι’ αυτό η αναφορά τους αποτελεί τιμή σε όλες εκείνες τις μητέρες που δια βίου καταθέτουν σώμα και ψυχή στο έργο της Δημιουργίας και της Κοινωνίας.