Πε. Φεβ 2nd, 2023

Θάνατος Τζωρτζίνας: Στα ύψη «ύποπτο» φάρμακο – Πήρε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού η οικογένεια

Κοινοποίηση ειδήσεων

Τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας ζήτησε και έλαβε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών η οικογένεια Δασκαλάκη., ωστόσο όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στις τοξικολογικές που θα δημοσιοποιηθούν πιθανότατα αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί  στο κοριτσάκι ένα φάρμακο σε μεγάλη ποσότητα και η ουσία αυτή αναλύεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, πρέπει να γίνει μια εξέταση ως προς τη δοσολογία, ώστε να φανεί αν είναι στα θεραπευτικά όρια ή αν είναι σε όρια τοξικά. Δηλαδή, αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε να έχει επιφέρει θάνατο.

Ο Λέων επιμένει στην ασφυξία για τον θάνατο της Μαλένας

Στον ασφυκτικό θάνατο επιμένει ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Πάτρας.

Με νέα του ανάρτηση στα social media, αναφέρεται στην «άστοχη» μετάφραση της αιτίας θανάτου της Μαλένας, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς «έφυγε» από ηπατική ανεπάρκεια.

«Κανένα εύρημα δεν αξιολογείται μεμονωμένα. Στο πρώτο παιδί η κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων «μεταφράστηκε» άστοχα ως ηπατική ανεπάρκεια. Είπαμε ότι στην ελληνική βιβλιογραφία το εύρημα καταγράφεται συμβατό με ασφυξία για να δούμε όμως και τη διεθνή βιβλιογραφία», υποστηρίζει ο κ.Λέων.

Δεν είχαν κανένα γονιδιακό πρόβλημα τα παιδιά

Στο μεταξύ, έπειτα από έλεγχο, δεν βρέθηκε κανένα γονιδιακό πρόβλημα στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Από τα περίπου 1.000 γονίδια πάντως που ελέγχθηκαν, δεν διαφάνηκε κάποιο πρόβλημα. Ο έλεγχος, που ολοκληρώθηκε και που δεν έδειξε κανένα απολύτως γονιδιακό πρόβλημα στην οικογένεια, αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά τον θάνατο των τριών παιδιών ερευνήθηκε αν υπάρχουν κληρονομικά ζητήματα που αφορούσαν κυρίως στην καρδιά, καθώς τουλάχιστον τα δύο από τα τρία παιδιά, πέθαναν από καρδιακή ανακοπή.

Στη συνέχεια, έγινε έρευνα σε 190 γονίδια από την Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για γονίδια που συχνά ευθύνονται για προβλήματα και που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αφού δεν βρέθηκε κάποιο πρόβλημα ούτε από εκεί, έγινε ακόμα πιο αναλυτική έρευνα σε άλλα 800 γονίδια από το ίδιο ίδρυμα. Πάλι, δεν βρέθηκε τίποτα.

Συνεπώς, το πόρισμα που θα δημοσιοποιηθεί έδειξε ότι η οικογένεια από την Πάτρα δεν είχε κανένα απολύτως γονιδιακό θέμα. Άρα, οι θάνατοι των τριών παιδιών, δεν προήλθαν από κάποιο κληρονομικό πρόβλημα. Τώρα, οι ειδικοί εξετάζουν το παθολογικό πρόβλημα και βεβαίως, αν και εκεί δεν προκύψουν θετικές απαντήσεις, τα συμπεράσματα οδηγούνται προς την εγκληματική ενέργεια.

Ιατροδικαστής: Ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη τι γίνεται, αλήθεια

Για τα δεδομένα που έχουν βγει μέχρι τώρα στη δημοσιότητα για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών μίλησε στο MEGA ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης. Όπως σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης δεν μπορεί να βγάλει άκρη με το τι έχει συμβεί στην υπόθεση της Πάτρας. «Τα ευρήματα της νεκροτομής από τα δύο πρώτα παιδιά είναι πολύ γενικά» τόνισε και πρόσθεσε πως «οι ουσίες που αναφέρεται ότι μπορεί να έχουν δοθεί, εάν είναι φαρμακευτικές ουσίες, δύσκολα μπορεί να επιφέρουν υπερδοσολογία και να προκαλέσουν αιφνίδιους θανάτους, σε σχέση με τις τοξικολογικές». «Μόνο με τη μέθοδο του αποκλεισμού μπορούμε να βγάλουμε άκρη» πρόσθεσε ο κ. Γαλεντέρης, υπογραμμίζοντας ότι οι ειδικοί υποψιάζονταν από την αρχή ότι δεν υπάρχει κάποιο γονιδιακό πρόβλημα με τα παιδιά. «Θέλαμε την επαλήθευση, ήταν από τα πρώτα που έπρεπε να αποκλειστεί» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr