Τρ. Δεκ 12th, 2023

Θρύλοι του Euro 2004 VS Προσφυγόπουλα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας με πολύ συγκίνηση και πολλά χειροκροτήματα    πραγματοποιήθηκε χθες στα Σεπόλια .Αντίπαλοι ήταν οι νικητές του EURO 2004 και οι  «νικητές « του πολέμου ,ασυνόδευτα προσφυγόπουλα  που φιλοξενούνται σε δομές του Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδας ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ.

Στον αγώνα που ακολούθησε ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος. Ήταν ένας αγώνας που δεν υπάρχουν ουσιαστικά νικητές και ηττημένοι. Γιούρκας Σεϊταρίδης, Γιωργος Καραγκούνης, Άγγελος Μπασινάς, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Βασίλης Λάκης και μαζί τους και ο Γιάννης Κοντοές έκαναν αυτό που γνωρίζουν καλά: να μάθουν στα παιδιά που συμμετείχαν τα μυστικά της μπάλας, κυρίως όμως να τα διδάξουν τη σημασία του υγιούς ανταγωνισμού και του αθλητικού πνεύματος.   

Με τη λήξη του αγώνα στους μικρούς πρωταθλητές της ζωης απονεμήθηκε το κύπελλο και αναμνηστικά μετάλλια ενώ Γενικός Διευθυντής της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ Αρχιμανδρίτης  Παντελεήμων Παπασυννεφάκης επέδωσε αναμνηστική πλακέτα στους GREEK LEGENDS 2004. Σε δηλώσεις του ευχαρίστησε καταρχάς τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη που στέκεται αρωγός στο έργο της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ και μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη βοηθούν την ανάγκη των παιδιών μας να αθληθούν. Ιδιαίτερα δε αναφέρθηκε στην ουσιαστική συμβολή του κ. Σεϊταρίδη για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. Από τη μεριά του ο κ. Σεϊταρίδης τόνισε την χαρά του για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης και την υποστήριξή του στο έργο της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ οποτεδήποτε χρειαστεί. 

Το μήνυμα για ακόμα μια φορά ήταν ένα :

«Ο αθλητισμός ενώνει και διδάσκει .»

Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ   είναι ο φορέας  της Εκκλησίας της Ελλάδας  που αγκαλιάζει δεκαετίες ολόκληρες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έχουν ζήσει τον εφιάλτη του πολέμου ..Περισσότερα από 200 παιδιά που έχουν «δραπετεύσει « από την εμπόλεμη ζώνη φιλοξενούνται στις 5 δομές που έχει ο φορέας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη .Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σχολείο ,μαθαίνουν ελληνικά και κοινωνικοποιούνται στον Ευρωπαικό τρόπο ζωής προκειμένου όταν φθάσουν 18 ετών να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή .