Πε. Οκτ 5th, 2023

Ιωάννα Ασπροποταμίτη: Η ”Πράσινη Πόλη” είναι η μοναδική παράταξη που έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το Δήμο Κορινθίων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η δικηγόρος Ιωάννα Ασπροποταμίτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Πράσινη Πόλη” με επικεφαλής τον Δημήτρη Πρωτοπαπά”, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη μιας δημοτικής αρχής που σέβεται, αξιοποιεί, ομορφαίνει το δημόσιο χώρο, επιστρατεύει την καινοτομία και την κατάρτιση προς όφελος του συνόλου, προωθεί την ιστορική ταυτότητα της Κορίνθου, καλλιεργεί έμπρακτα το αίσθημα καθημερινής στήριξης, διαλόγου και συμπορευσης με το δημότη. Το όραμα της παράταξης “Πράσινη Πόλη” αφορά όλους όσους αισθάνονται ότι στον τόπο μας περισσεύουν πια τα προσχήματα και οι μυωπικές στρατηγικές, όλους όσους αρνούνται να συμβιβαστούν με την εικόνα ενός Δήμου απρόσωπου και μιας συνεχούς ματαίωσης και παλινωδίας εις βάρος του μέλλοντός μας.

Η Ιωάννα Ασπροποταμίτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980 και αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το έτος 2006 διορίστηκε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου Δικηγόρος Κορίνθου και έκτοτε ασκεί μάχιμη δικηγορία, διατηρώντας δικό της δικηγορικό γραφείο στην Κόρινθο.

Έχει παρακολουθήσει Προγράμματα Επιμόρφωσης για την Εισαγωγή στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (Ε.Ε. 2016/679), σεμινάρια Αστικού και Εμπορικού Δικαίου και έχει άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας.

Είναι έγγαμη με τον Χρήστο Καραγιάννη, ηλεκτρολόγο μηχανικό-εκπαιδευτικό Πληροφορικής και μητέρα δύο παιδιών. Το 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου.

Μέσα από την καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες της καθώς και από τα προβλήματα που διαπιστώνει η ίδια ως δημότης της Κορίνθου, από την εντατική της ενασχόληση με τις ανάγκες των μαθητών και με τη βελτίωση των συνθηκών του σχολικού περιβάλλοντος, έχει διαμορφώσει την εικόνα μίας πόλης χωρίς πράσινο, χωρίς παιδικές χαρές και λειτουργικούς χώρους για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το οποίο είναι το ζητούμενο για τους νέους της Κορίνθου.

Στηρίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο Δημήτρη Πρωτοπαπά διότι τον διακρίνει η δυναμική, επιστημονική του κατάρτιση και το όραμα για μία καλύτερη, λειτουργική, πιο πράσινη και πιο όμορφη πόλη.

Πιστεύει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν πολιτικό πρόσημο και ότι αποτελούν ευκαιρία για την ανάδειξη και τη συνεργασία μεταξύ ανθρώπων με σχέδιο και ισχυρή θέληση να βελτιώσουν την καθημερινότητα των Κορινθίων