Πα. Μάι 24th, 2024

Καταγγελία ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού

Κοινοποίηση ειδήσεων

Καταγγελία ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού

 Στις 19 Απριλίου εν μέσω της Μεγάλης εβδομάδας θα γίνει υπηρεσιακό συμβούλιο για να  αποφασιστούν μετατάξεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις Εξωτερικών Φρουρών !  

Η εξωτερική φρουρά του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού ζει τη Μεγάλη Εβδομάδα από  τη γέννηση της υπηρεσίας μας. Μπήκαμε Κυριακή των βαΐων, μετά βαΐων και κλάδων (έτος ίδρυσης  το 2000), περάσαμε στη σύλληψη μας Μεγάλη Πέμπτη και τη καταδίκη μας για ένα έγκλημα που  έχουμε διαπράξει στα μάτια σας (διοριστήκαμε στο ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού)  

Έχουμε μείνει να ζούμε εδώ και 22 χρόνια τη σταύρωση μας Μεγάλη Παρασκευή με την  ελπίδα να έρθει επιτέλους η Ανάσταση μας.  

Από τη μέρα που έγινε η μεταφορά μας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε αυτό του  Προστασίας του Πολίτη έχουν απομακρυνθεί περίπου 110 Εξωτερικοί Φρουροί (70 πρώην δημοτικοί  αστυνομικοί, 20 με μετάταξη, άλλοι 17 είναι αποσπασμένοι σε αλλότρια καθήκοντα και 3 είναι με  άδειες άνευ αποδοχών) .  

Συνολικά έχουν απομακρυνθεί από την υπηρεσία μας 110 εξωτερικοί φρουροί ενώ μόλις χθες  ήρθαν μόλις 15 από την προκήρυξη της 6Κ/2018.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την λειψανδρία έχουν τοποθετηθεί τόσο εισαγγελικές αρχές όσο  και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και όμως μόλις πριν λίγες ημέρες Εξωτερικός Φρουρός  αποσπάστηκε από τον Κορυδαλλό στην Αυλώνα !  

Το ρεπό ή αλλιώς η ημερήσια ανάπαυση είναι λέξη άγνωστη για εμάς όπως και η λέξη άδεια  καθώς είχαμε αναστολή αδειών τα Χριστούγεννα, τη Πρωτοχρονιά και τώρα επίκειται αναστολή  αδειών και το Πάσχα καθώς έχουμε 13 φυλάξεις κρατουμένων σε νοσηλευτικά ιδρύματα. Την ίδια  στιγμή οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής πολιτικής λαμβάνουν δύο ημέρες  άδειας δώρο ενώ εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε ούτε τις κανονικές μας ! 

Στις 11 Απριλίου σε έλεγχο που έγινε στο νεκρό προαύλιο της Β πτέρυγας βρέθηκε σχοινί  μήκους 5 μέτρων το οποίο προφανώς θα το χρησιμοποιούταν σε απόπειρα απόδρασης καθώς οι  κρατούμενοι βλέπουν τις υπερυψωμένες σκοπιές του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού να είναι  μονίμως άδειες . Από κλειστή σκοπιά είχε αποπειραθεί απόδραση και προ ημερών.  

Σε τυχόν απόδραση από τα καταστήματα κράτησης Κορυδαλλού υπεύθυνος θα έχει ευθύνη ο  υπάλληλος ή εκείνοι που με τις αποφάσεις τους έχουν αποδυναμώσει το τμήμα μας , σε τέτοιο βαθμό  που παρόλο την αναστολή αδειών και ρεπό και πάλι το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε για τη  στοιχειώδη φύλαξη του καταστήματος.  

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Στις 19 Απριλίου θα μας δείξετε εάν έχετε έστω και ίχνος κοινωνικής και υπηρεσιακής  ευαισθησίας και δεν θα εγκρίνετε καμία νέα απόσπαση, μετάθεση ή μετάταξη εξωτερικών φρουρών  του ΤΕΦΚΚ Κορυδαλλού.  

Τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και οι αλλεπάλληλες αναστολές αδειών ελπίζουμε να σας  ευαισθητοποιήσουν και επιτέλους σταματήσετε την ακατάσχετη αιμορραγία προσωπικού που μας  προκαλείται εδώ και 3 περίπου χρόνια.  

Με εκτίμηση για το ΔΣ.