Τρ. Αυγ 9th, 2022

Νανόπουλος – Καραμανλής: Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-09-04_21954_PROTYPH_1.jpg

Πρόβλημα έχει σημειωθεί στην επάρκεια του νερού που πηγάζει από τις πηγές της Στυμφαλίας με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑ Κορίνθου να αναγκαστεί να συμπληρώσει από γεωτρήσεις, όπως ενημέρωσαν με έκτακτη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ κ. Καραμανλής.

Λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας , των υψηλών, για την εποχή θερμοκρασιών ,  της αυξημένης κατανάλωσης στην πόλη αλλά και της ταυτόχρονης μεγάλης μείωσης της παροχής των πηγών της Στυμφαλίας, και για να μην γίνονται πολύωρες διακοπές υδροδότησης, από το απόγευμα του Σαββάτου 18/9/2021 η υδροδότηση της Κορίνθου θα γίνεται με νερό από τις πηγές της Στυμφαλίας σε ανάμειξη με νερό γεωτρήσεων όποτε αυτό είναι απαραίτητο .

Το νερό  θεωρείται πόσιμο για τους καταναλωτές λόγω του μικρού ποσοστού ανάμιξης από γεωτρήσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις σχετικές  αναλύσεις.

Παρακαλούνται οι καταναλωτές σε όλο τον Δήμο να περιορίσουν  την κατανάλωση νερού στις απολύτως αναγκαίες οικιακές χρήσεις και να περιορίσουν την σπατάλη, διότι ακόμα και οι γεωτρήσεις έχουν μειωμένη παροχή και είναι ορατός ο κίνδυνος της λειψυδρίας.