Σα. Μαρ 25th, 2023

Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ – ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε καιρό ειρήνης για τη προστασία της δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου α/14-3-2020.
Ήταν που ήταν άσχημη η οικονομική και κοινωνική κατάσταση, προστέθηκε και η δημόσια υγεία, και επιτάθηκε.

Κλείσιμο καταστημάτων, φροντιστηρίων, επιχειρήσεων κλπΤεράστια οικονομική ζημιά. Προέχει όμως η δημόσια υγεία. Αρκετοί συμπολίτες μας θα παραμείνουν χωρίς μεροκάματο για αρκετό καιρό. Σαν Δήμος Κορινθίων, ως πρωταρχικός κοινωνικός φορέας, υποχρεούμαστε να συμβάλουμε στο μέτρο του δυνατού στην ανακούφιση.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:
-Άμεση Διανομή τροφίμων (αλεύρι, όσπρια, μακαρονοειδή, ζάχαρη, λαχανικά, αρτοποιία, τυριά, κονσερβοειδή, κλπ) και ποτών (γάλα, λάδι, χυμοί κλπ) από το Δήμο στα σπίτια των απόρων συμπολιτών μας, μέσω ειδικής υπηρεσίας για την αποφυγή συνωστισμού και πρόληψης μετάδοσης του ιού.
-Τα νοικοκυριά στα οποία θα διανεμηθούν τα τρόφιμα μπορούν να προέλθουν όχι μόνο από τα ελάχιστα του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά κυρίως από την Πρόνοια, τις ενορίες, τους τοπικούς συλλόγους, τους προέδρους των κοινοτήτων.
-Η κατάσταση των δικαιουμένων να είναι ανοικτή για να προστίθενται και άλλα νοικοκυριά στο προσεχές δίμηνο.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να συμβάλλουμε ΟΛΟΙ.
Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου α/11-3-20 και 14/3/20 μας παρέχουν τη δυνατότητα αυτή.
Εμείς ως ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ παρέχουμε την έγκρισή μας στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα (από τη Δευτέρα) στην αναγκαία προμήθεια των τροφίμων με τη διαδικασία της ανάθεσης με διαπραγμάτευση για να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας.

                   ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

     ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                Κόρινθος 16/03/2020                            

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr