Κυ. Μάι 26th, 2024

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα συμμετέχει αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τη διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων και λήψη αποφάσεων.

σχετικά με το νότιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, η οποία συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με απόφαση του υπουργού Κώστα Καραμανλή.

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, η οποία έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί, στο πιο πάνω υπουργείο, θα μετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ως πρόεδρος, καθώς και ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας.

Το έργο της εν λόγω επιτροπής, σύμφωνα με την απόφαση συγκρότησής της, θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες από την πρώτη της συνεδρίαση.

Αναπληρωματικά μέλη της έχουν οριστεί, του Γ. Ξιφαρά η διευθύντρια του γραφείου του Ζωή Νικολαΐδη, του Σπ. Πατέρα ο διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης του ΟΣΕ Κωνσταντίνος Μουρουδέλης και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα, ο αντιπεριφερειάρχης Δοικητικών, Οικονομικών, Οργανωτικών, Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Δίκαιης Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή Χρήστος Λαμπρόπουλος.