Τρ. Ιούλ 16th, 2024

Παναγιώτης Νίκας: Συνάντηση με Δημάρχους και εκπροσώπους δήμων της Κορινθίας

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σειρά συσκέψεων είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εχθές Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στην Κόρινθο, στην έδρα της Π.Ε. Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης στη συνάντησή του με με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, ενημέρωσε τα εν λόγω στελέχη σχετικά με το τι ισχύει γύρω από το θέμα των υπερωριών, γνωστοποιώντας τους και την σχετική εγκύκλιο που νωρίτερα σήμερα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο διαδίκτυο.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας “υπερωρίες που δεν γίνονται κόβονται. Οι υπερωρίες πρέπει να γίνονται και να ελέγχεται ότι γίνονται, στη συνέχεια να ακολουθεί προέγκριση και τελικά η έγκριση” υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας δεν νοείται “η αντιμετώπιση της υπερωρίας ως αύξηση μισθού”.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε επίσης με δημάρχους και εκπροσώπους δήμων της Κορινθίας, στους οποίους ανέλυσε την πολιτική της Περιφέρειας ως προς τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Π. Νίκας κάλεσε τους δημάρχους να συνεργαστούν με τους αντιπεριφερειάρχες προκειμένου ο κάθε δήμος να καταρτίσει μια κατάσταση με ουσιαστικές εκδηλώσεις, που συνδέονται με την ιστορία, με την παράδοση και οι οποίες προβάλλουν την περιοχή του καθενός, την οποία θα υποβάλλουν στην Περιφέρεια για να τις χρηματοδοτήσει, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν και πιστώσεις για την διοργάνωση συνεδρίων.

“Σκοπός μας είναι, όλη αυτή η ιστορία της χρηματοδότησης εκδηλώσεων να μην έχει καμία σχέση με ψηφοθηρία και σπατάλη χρημάτων” τόνισε ο περιφερειάρχης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Στην Κόρινθο σήμερα, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε και με τη διοίκηση του συλλόγου γονέων παιδιών με αυτισμό.

Ο Π. Νίκας αναγνώρισε ότι το πρόβλημα του αυτισμού είναι σοβαρό και συνέστησε στους εκπροσώπους του συλλόγου να απευθυνθούν στη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, έτσι ώστε μέσω του κοινωνικού ΕΣΠΑ να διερευνηθεί η δυνατότητα λειτουργίας δομών που θα απευθύνονται ειδικά σε παιδιά με αυτισμό.