Πα. Αυγ 19th, 2022

Πολλαπλά μέτωπα της φωτιάς σε Αρχ. Ολυμπία και Πύργο (video)

Κοινοποίηση ειδήσεων
This image has an empty alt attribute; its file name is 21-05-30_220234_WonderFox_Photo_GIF_001_(1).gif
This image has an empty alt attribute; its file name is elbar.gif

Πολλαπλά είναι τα μέτωπα στην Ηλεία, στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, με αυτό στη Νεμούτα να έχει περάσει και στην Αρκαδία.

Στην περιοχή έχει καεί ένας σταύλος και η αναζωπύρωση βρίσκεται κοντά στο χωριό Νεμούτα, σε χαράδρα, σε τέσσερα σημεία.

Στα σύνορα Ηλείας – Μεσσηνίας υπάρχει νέα αναζωπύρωση στο Βασιλάκι. Έχουν εκκενωθεί από χθες το βράδι Λούβρος και Άσπρα Σπίτια.

Το πύρινο μέτωπο στο Βασιλάκι έχει περιοριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η σχετική άπνοια έχει μειώσει τις αναζωπυρώσεις.

Στα χωριά Μούτα και Ξηρόκαμπος “κρατήθηκε” η φωτιά το βράδι από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έκαψε περιοχές που είχαν καεί και το 2007 αλλά αυτή την φορά σε μεγαλύτερη έκταση.

Έχουν καεί 20-25 σπίτα σε Πλάτανο και Πελόπειο.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας σε περιοχές των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου της Ηλείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα.

Εκτός από τα δύο ελικόπτερα και το ένα αεροσκάφος, στις προαναφερόμενες περιοχές επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Ακόμη, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο, «Όλυμπος 1».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ert.gr