Τρ. Μάι 24th, 2022

“Πράσινο φως” στον οίκο Dior για φωτογράφιση μόδας στην Αρχαία Νεμέα

The Temple of Zeus in the centre of the Sanctuary of Zeus at Nemea Peloponnese Greece. Built in 330 BC on the site of earlier temple, the Temple of Zeus is a Doric peripteral temple consisting of 32 limestone outer columns (6 by 12 columns) and the temples construction is unusual as it included three Greek architectural forms, the Doric, the Corinthian, and the Ionic

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ο οίκος μόδας Christian Dior ανεβαίνει στην Ακρόπολη για φωτογράφιση, ενώ θα αξιοποιήσει και τους αρχαιολογικούς χώρους σε Σούνιο, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά και Aρχαία Νεμέα.

Φωτογράφιση μόδας στην Ακρόπολη θα κάνει ο οίκος μόδας Christian Dior που πήρε το «πράσινο φως» να πραγματοποιήσει και κινηματογραφήσεις της συλλογής του «Cruise 2022» σε Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αρχαία Νεμέα.Στην Ακρόπολη προγραμματίζεται μόνο φωτογράφιση για τις 14 και 15 Ιουνίου -σύμφωνα με το αίτημα του οίκου- συγκεκριμένα μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951.

Οι όροι που έχουν τεθεί από το ΚΑΣ για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση στους αρχαιολογικούς χώρους, είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Ένας από τους όρους του ΚΑΣ ήταν οι κινηματογραφικές λήψεις, όπου αυτές γίνουν, να μην πραγματοποιηθούν εντός αρχαίων ναών.

Την Πέμπτη 27 Μαΐου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων θα συζητήσει την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας της συλλογής «Cruise 2022» που, σύμφωνα με το αίτημα του οίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και θα αποτελεί το επίκεντρο των δράσεων στην Αθήνα.