Πα. Ιούν 9th, 2023

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον Κώστα Μαγκλάση, πρόεδρο της διοίκησης του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 10 Μαΐου, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο της διοίκησης του Ευθύμειου Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Kορίνθου Κώστα Μαγκλάση.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, “θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της νέας διοίκησης, ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός της λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου, που πράγματι προσφέρει πολλά”.

Το Ευθύμειο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης δημιουργήθηκε το 1996 από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Κορινθίας και σκοπός του είναι η παροχή υπηρεσιών στα παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, κινητικά προβλήματα και νοητική υστέρηση.

Σε αυτό λειτουργούν εργαστήρια λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, αίθουσες ειδικής αγωγής, καθώς επίσης και προγράμματα προεπαγγελματικής κατάρτισης με εργαστήρια υφαντικής, αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής και κατασκευής διακοσμητικών ειδών. Εχει δυνατότητα φιλοξενίας ως και 150 παιδιών, κατανεμημένων στο θεραπευτικό πρόγραμμα και τα τμήματα προεπαγγελματικής κατάρτισης.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr