Τρ. Ιούν 28th, 2022

Συνεχίζονται οι προσπάθειες πυρόσβεσης στη Λακωνία – Βελτιωμένη η κατάσταση

Φλόγες διακρίνονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο χωριό Γεράκι από την πυρκαγιά που καίει δασική έκταση στη Μάνη, Σάββατο 22 Αυγούστου 2020. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγκαδά του δήμου Ανατολικής Μάνης και επεκτάθηκε στις περιοχές Βάχο, Γέρμα και Δροσοπηγή. Στο σημείο επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 17 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Το ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται προς το Νεοχώρι. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε εξέλιξη, αλλά με αισθητά βελτιωμένη εικόνα, μαίνεται η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 22/8, στην περιοχή Λαγκάδια της Ανατολικής Μάνης.

Προληπτικά εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί, ενώ με μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, να παραμείνουν σε επιφυλακή όλη τη νύχτα.

Στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες, 7 πεζοπόρα τμήματα, 47 οχήματα και από αέρος δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης διευκολύνουν και οι καιρικές συνθήκες καθώς μειώθηκαν αισθητά οι άνεμοι που έπνεαν χθες στην περιοχή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το μέτωπο στη δασική περιοχή Γεράκι του Δήμου Ευρώτα, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση, κοντά στο χωριό Τσαριτσάνη της Λάρισας.

Σύμφωνα με την καθημερινή πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κάρπαθο, Λασίθι και Ηράκλειο.

Φωτο Μάνη Λακωνίας: AΠΕ-ΜΠΕ/Παναγιώτης Κούρος

Πηγή: A’ Πρόγραμμα