Πε. Σεπ 28th, 2023

Σύσκεψη Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας για την Αττική ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σύσκεψη Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας τη Δευτέρα (18/4), για την Αττική ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναδημοσιεύει το firefightingreece.gr , ευρεία σύσκεψη των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την περιοχή της Αττικής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις 12:00, στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρει το iefimerida.gr

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του γενικού γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνου Αραβώση και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου. Το «παρών» θα δώσει επίσης ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ.

Με τη σύσκεψη αυτή για την Αττική, ολοκληρώνεται ο κύκλος των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, καθώς και στην Αθήνα, με συμμετοχή των αντίστοιχων περιφερειακών υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία των δύο υπουργείων, μια νέα αρχή στη συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας, για τον καλύτερο συντονισμό τους σε θέματα δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης, καθώς και για την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων και ρόλων σε όλα τα στάδια αντιμετώπισης των πυρκαγιών.