Τρ. Μάι 30th, 2023

Τοξοβολία: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα σύνθετου τόξου ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η Εθνική Ομάδα Σύνθετου Τόξου Ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Τοξοβολίας στην Αττάλεια της Τουρκίας.
Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επιστρέφει η ομάδα Ανδρών Σύνθετου Τόξου, από τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες «Antalya 2021 European Championships».
Με δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς έπνεαν πολύ δυνατοί άνεμοι,, οι εκπρόσωποί μας στον μικρό τελικό, Δημήτριος – Κωνσταντίνος Δρακιώτης, Ανδρέας Ζαχαράκης και Σταύρος Κουμερτάς, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού Προπονητή Αλέξανδρου Παμβουξόγλου, απέδειξαν ότι δεν βρέθηκαν τυχαία σε τόσο υψηλή κατάταξη αφού κατά τις προηγούμενες φάσεις των αγώνων έσπασαν το πανελλήνιο ομαδικό ρεκόρ (235/240), νίκησαν κατά κράτος την έμπειρη και δυναμική ομάδα της Ισπανίας και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Στην πορεία της προς τον τελικό, η Ελλάδα απέκλεισε αρχικά την Αυστρία με 233 – 227, είχε συγκλονιστική νίκη απέναντι στην εθνική ομάδα της Δανίας (1η στην κατάταξη) με 231-230, και έπειτα από έναν αγώνα στήθος με στήθος με την Γαλλία για την πρόκριση στους τελικούς του ομαδικού σύνθετου τόξου ανδρών όπου τελικά γνώρισε την ήττα με ελάχιστη διαφορά, (235-237) η εθνική μας ομάδα, προκρίθηκε στον μικρό τελικό και αγωνίστηκε σήμερα απέναντι στην εθνική ομάδα ανδρών της Ισπανίας.
Θερμά συγχαρητήρια στην αποστολή μας που μας έκανε για άλλη μια φορά περήφανους με τις επιδόσεις της και συνέχισε τις πολύ καλές της εμφανίσεις σε διεθνές επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Ελληνική ομάδα ανδρών κερδίζει μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.
Η Ελληνική τοξοβολία και τα χρώματα της εθνικής ομάδας διακρίνονται και θέτουν ακόμη υψηλότερους στόχους.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr