Τρ. Μάι 28th, 2024

«Το νερό της Κινέτας γεφύρι της Άρτας»

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε κοινοβουλευτική ερώτηση για το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο για το νερό στην Κινέτα, ο αρμόδιος Υπουργός απάντησε ότι το έργο θα καθυστερήσει πέντε χρόνια! αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Κινέτας.

Επιβεβαιώνεται αυτό που λέμε συνεχώς: Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος υπηρετούν την πολιτική «Το νερό της Κινέτας γεφύρι της Άρτας κόστους-οφέλους», όπου βασικά κοινωνικά αγαθά μετατρέπονται σε εμπορεύματα! Ό,τι δεν αποφέρει κέρδος στις μεγάλες επιχειρήσεις (π.χ. ΕΥΔΑΠ) θεωρείται «μη επιλέξιμο» ή «αργής ωρίμανσης»! Αυτή είναι η πραγματικότητα κι όλα τα άλλα είναι κούφια λόγια κι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Πήγε περίπατο η ΚΥΑ 38295/2007 που αναφέρει ότι: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΦΙΜΟΥ, ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΩΣ «ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ» ΜΗ ΥΠΑΓΟΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ». Μα και δηλώσεις «αρμοδίων», ακόμα κι αποφάσεις του ΣΤΕ μπορεί να βγαίνουν κατά καιρούς «απαγορεύοντας την ιδιωτικοποίηση του νερού» στα λόγια…και;

Αποδεικνύεται πως η συγκεκριμένη ΚΥΑ και όλα τα άλλα δεν αποτελούν δέσμευση για πρόσβαση όλων των πολιτών στο νερό, αλλά εξηγούν γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει! Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει νερό η Κινέτα! Επειδή είναι κοινωνικό αγαθό και δεν υπάγεται στους «νόμους της αγοράς»! Ή θα βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουμε νερό αμφίβολης ποιότητας-αφού είναι εμπόρευμα- ή θα μείνουμε χωρίς νερό! Φαίνεται ξεκάθαρα πως αν δεν αντιδράσουμε άμεσα τα έργα για το νερό θα μείνουν στα χαρτιά!

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Κινέτας καλεί όλο τον λαό να βγούμε μπροστά, να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δικαίωμα μας:

ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ-ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ