Δε. Μαρ 20th, 2023

Τρίμηνη παράταση στα δάνεια των φυσικών προσώπων

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε αναστολή των δόσεων των δανείων των φυσικών προσώπων που θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ, για 3 μήνες, προχωρούν οι τράπεζες.

Μετά τις επιχειρήσεις, οι ελληνικές τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Για τις επιχειρήσεις έχει ήδη ανακοινωθεί ότι εφόσον εξυπηρετούσαν κανονικά τα δάνειά τους στο τέλος του 2019 και τώρα υποχρεώνονται να κλείσουν, θα τους δοθεί η δυνατότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να πληρώνουν μόνο τόκους και καθόλου κεφάλαιο.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΕΤ «στο πλαίσιο των μέτρων για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας και το μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών. Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.

Υπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων), που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Κορινθία, Πελοπόννησο και την Ελλάδα στο Korinthostv.gr