Τρ. Δεκ 12th, 2023

Τρίπολη : Επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΕΛΜΕ Αρκαδίας στο Δήμαρχο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση ειδήσεων

Στο δημαρχείο της Τρίπολης και στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, βρέθηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

Η δράση έγινε, με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση της ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για διεκδίκηση οικονομικών, θεσμικών και λοιπών αιτημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί, ζητούν αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά δώρων και επιδόματος άδειας, ενεργοποίηση του κλιμακίου που πάγωσε, μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών, ενδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου κλπ.

Η συνάντηση με τον Δήμαρχο

Αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, συνάντησε το δήμαρχο της Τρίπολης Κώστα Τζιούμη και τον πρόεδρο της δημοτικής επιτροπής, για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέφανο Χατζόπουλο.

Η αντιπροσωπεία των καθηγητών, ζήτησε απ’ την δημοτική αρχή, να μεριμνήσει, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το κτιριακό ζήτημα του Επαγγελματικού Λυκείου της Τρίπολης, αλλά και να φροντίσει, ώστε όλες οι σχολικές, κτιριακές δομές, να παρέχουν ασφάλεια, σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, μετά και το συμβάν στις Σέρρες.

Η δημοτική αρχή, γνωστοποίησε, ότι οι Κτιριακές Υποδομές, έχουν υποσχεθεί ότι θα καλύψουν το μεγάλο κόστος της μελέτης για το σχολείο και ότι, ο δήμος Τρίπολης, θα προσπαθήσει να βρει και αυτός, χρηματοδοτικούς πόρους.

Διαδικασίες αντικατάστασης λέβητα

Ο Στέφανος Χατζόπουλος, αποκάλυψε, ότι ξεκίνησε η διαδικασία για να θερμαίνονται οι σχολικές αίθουσες με φυσικό αέριο. Σταδιακά, θα γίνει η αντικατάσταση του λέβητα, σ’ όλα τα σχολικά κτίρια. Ήδη, μηχανικοί εταιρείας φυσικού αερίου, έχουν κάνει και τις πρώτες επισκέψεις στα σχολεία, για τις σχετικές αυτοψίες.

Ο Στέφανος Χατζόπουλος, δήλωσε, επίσης, ότι προχωρά το σχέδιο της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων, ενώ συχνά – πυκνά, γίνονται παρεμβάσεις, παρά τις μικρές οικονομικές δυνατότητες του δήμου. Επίσης, τόνισε, ότι, οι έλεγχοι για την εξασφάλιση της ασφάλεια της μαθητικής κοινότητας, όσον αφορά τα μηχανοστάσια και τα ηλεκτρολογικά των σχολείων, είναι τακτικοί και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

Η ΕΛΜΕ Αρκαδίας, επισκέφθηκε και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.  Παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα και κάλεσε τους αρμοδίους, όπως προωθήσουν αυτά τα αιτήματα, στο Υπουργείο.