Πα. Δεκ 1st, 2023

Χρ. Σταϊκούρας: Στο 7% η αύξηση στις συντάξεις από το 2023

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling. Τρίτη 7 Απριλίου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Η αύξηση στις συντάξεις από το 2023 θα φτάνει το 7% και θα αφορά σε 1,5 εκατ. συνταξιούχους, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι το κόστος για τον προϋπολογισμό θα φτάσει τα 830 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι άλλο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι θα ωφεληθούν και θα δουν αύξηση από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς.

Συνολικά, όπως είπε μιλώντας στον Σκάι, το κόστος από τις αυξήσεις στις συντάξεις θα φτάσει το 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά σε μόνιμη βελτίωση από το 2023.

Για τον κατώτατο μισθό ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι να υπάρξει και τρίτη αύξηση, και αυτό να γίνει από τον Μάιο.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το ύψος της επιδότησης θα φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης με διευρυμένα κριτήρια, άρα κάποιοι θα ωφεληθούν διπλά.