Πε. Ιούλ 25th, 2024

Ύποπτο κρούσμα κοροναϊού ελέγχεται στο ΑΧΕΠΑ-Σε καραντίνα στο «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες από τη Γουχάν

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στις Σκουριές. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 13 Μαϊου 2013 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ασθενής με συμπτώματα γριπώδους συνδρόμου, που είχε ταξιδέψει τον Δεκέμβριο στην Κίνα, έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό.

Ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ για προληπτικούς λόγους, ενώ δείγμα θα εξεταστεί από το Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα κοροναϊού ή για απλό κρούσμα γρίπης.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, στην Αθήνα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» βρίσκονται, οι δύο Έλληνες πολίτες, που επαναπατρίστηκαν από την  πόλη Γουχάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας παρότι δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, βρίσκονται σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο σε αυτές τι περιπτώσεις.

Πηγή ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ