Σα. Απρ 27th, 2024

«Άλμα» γρίπης και RSV μαζί με τον κορονοϊό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε ανοδική πορεία οι επιδημιολογικές καμπύλες της γρίπης, του κορονοϊού και των άλλων ιώσεων με την κορύφωση τους σε  δύο έως τρεις εβδομάδες, και την αποκλιμάκωση να αναμένεται μέσα στο Φεβρουάριο καθώς ανεβαίνει ο αριθμός των νοσηλειών, εξετάζεται και η υποχρεωτική επαναφορά της μάσκας, στα νοσοκομεία, ειδικά στα αντικαρκινικά.

Ο υπουργός Υγείας  Άδωνις Γεωργιάδης  συνέστησε να μην υπάρξει πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός. Στο υπουργείο, πάντως, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΟΔΥ, λόγω της αύξησης κρουσμάτων, και της πιθανότητας να αρχίσει περαιτέρω πίεση στο σύστημα Υγείας.

Ήδη στο νοσοκομείο «Μεταξά» η συμμόρφωση και των επισκεπτών μαζί με το προσωπικό στην χρήση μάσκας φτάνει στο 80% ενώ το ίδιο μέτρο ισχύει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο «Αττικό» νοσοκομείο.Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ στην πρώτη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας επανέλαβαν ότι είναι πολύ μεταδοτική η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, χωρίς προς το παρόν να διαπιστώνεται πίεση στο σύστημα, εκτός από τα εξωτερικά ιατρεία σε εφημερίες.Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, έχουν αναπτύξει όπως φαίνεται αντισώματα στον κορονοϊό καθώς είναι περιορισμένα τα περιστατικά στα νοσοκομεία Παίδων. Αντίθετα πλήττονται από την γρίπη τύπου Άλφα. Η σύσταση των επιστημόνων είναι τα παιδιά να φοράνε μάσκα για να προστατεύουν τους ηλικιωμένους.

ertnews.gr