Πε. Μάι 2nd, 2024

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο κατασκευής αποχέτευσης των περιοχών Κιάτου, κάτω Διμηνιού, Τραγάνας και Πασίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Πρόκειται για το έργο «Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Αστικών Λυμάτων Δήμου Σικυωνίων και συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων ευρύτερης περιοχής Κιάτου». Ανάδοχος του έργου είναι η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ.« ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.» και η τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων (Δ.Ε.Υ.Α. ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ).

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Αστικών Λυμάτων Δήμου Σικυωνίων και συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης ακαθάρτων ευρύτερης περιοχής Κιάτου καθώς και την 3ετή τεχνική υποστήριξη της λειτουργίας της ΕΕΛ με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 3 έτη λειτουργίας.

Η δημοπράτηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2023 και στις 14 Αυγούστου έγινε η αποσφράγιση των προσφορών. Η διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 60 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Το αρχικό κόστος του έργου με τον ΦΠΑ ήταν 14,64 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 11,81 εκατ. ευρώ), ενώ το τελικό κόστος με τον ΦΠΑ διαμορφώθηκε στα 14,32 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 11,55 εκατ. ευρώ). Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2.0» – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, Πυλώνας Ανάκαμψης 1 «Πράσινη Μετάβαση», Άξονας: 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας», Δράση: «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις». Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η δαπάνη της τεχνικής υποστήριξης καλύπτεται από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ.

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των έργων αποχέτευσης των περιοχών Κιάτου, κάτω Κ. Διμηνιού και Τραγάνας και Πασίου, Κορινθίας, συμπεριλαμβανομένων δικτύων αγωγών, φρεατίων και αντλιοστασίων μεταφοράς έως την ΕΕΛ Κιάτου.

Επίσης περιλαμβάνει τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης της υφιστάμενης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του Κιάτου, προκειμένου να μπορεί να διατεθεί η τελική εκροή προς επαναχρησιμοποίηση για άρδευση. Στις κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνεται και η θέση σε αποδοτική λειτουργία καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία του έργου.

Τέλος, στη σύμβαση περιλαμβάνεται και η τεχνική υποστήριξη κατά τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της ΕΕΛ για τρία (3) έτη ενώ δίνεται και η δυνατότητα άσκησης της προαίρεσης για ακόμα τρία (3).