Σα. Μάι 11th, 2024

Απάντηση Ν. Μηταράκη για την Δομή Φιλοξενίας Κορίνθου και τον κορωνοϊό

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κ. Βελόπουλος, με θέμα «Ανησυχία από τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας για δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στην Κόρινθο» σας γνωρίζω ότι, λαμβανομένης υπόψη της έκτακτης και εξαιρετικά σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που έχει πλήξει πλείστα κράτη σε όλο το κόσμο, το Υπουργείο μας, στο πλαίσιο της συντονισμένης κυβερνητικής δράσης για την αντιμετώπιση αυτής και την πρόληψη της εξάπλωσής της, βρίσκεται σε άμεση και καθημερινή επικοινωνία, τόσο με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυβερνητικούς φορείς, όσο και με τις υποκείμενες σε αυτό υπηρεσίες, οι οποίες συνεχίζουν να εργάζονται με αυτοθυσία και επαγγελματισμό.

Όσον αφορά δε τα εν γένει μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19, σας παραπέμπω στην με αρ. Πρωτ. 210/2020 απάντησή μου στα πλαίσια της με Α.Π. 5932/224.4.2020 Ερώτησης.

Τέλος, κατόπιν ενημέρωσης από τον Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ο οποίος είναι ο SMS Partner στην εν λόγω Δομή, τέσσερις (4) επωφελούμενοι που παρουσίασαν συμπτώματα ίωσης εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου για το ενδεχόμενο νόσησης από τον ιό του κορωνοϊού και τα τεστ ήταν αρνητικά

Κατά τα λοιπά, αρμόδιο να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο
Υγείας.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ