Τρ. Απρ 16th, 2024

Αυτός είναι ο 34χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αυτός είναι ο 34χρονος που σκότωσε τη μητέρα του – Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του

Ο μητροκτόνος άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγούσε γιατί σκότωσε την 71χρονη μητέρα του με καραμπίνα.

Άφαντος παραμένει εδώ και ώρες ο 34χρονος που σκότωσε την 71χρονη μητέρα του στη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης, πυροβολώντας τη στο κεφάλι εξ επαφής με καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας και ανέλαβαν την υπόθεση, υποπτευθήκαν από την αρχή τον γιο της γυναίκας ως δράστη, καθώς το όχημα μέσα στο οποίο βρέθηκε νεκρή η 71χρονη γυναίκα ήταν νοικιασμένο στο όνομα του 34χρονου.

 

Έκτοτε οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

«Γιατί σκότωσα τη μητέρα μου» – Το σημείωμα της δολοφονίας

Το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έκαναν έρευνα στο σπίτι της 71χρονης και, μεταξύ άλλων, βρήκαν σημείωμα του φερόμενου ως δράστη, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους σκότωσε τη μητέρα του.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο δράστης μνημονεύει τα αίτια της επίθεσης προς την μητέρα του και δηλώνει πως δεν ήθελε να της προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα.

Επίσης, ο 34χρονος στο σημείωμά του υποστηρίζει πως προχώρησε στην εγκληματική ενέργεια καθώς η 71χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Εκτός από το σημείωμα, στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα κυνηγετικό όπλο, που εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο 34χρονος στη μητροκτονία.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 71χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα το πρωί της Τρίτης. Η γυναίκα έφερε τραύματα από πυροβολισμό στο κεφάλι και την εξιχνίαση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Πρωινές ώρες σήμερα (4/4) εντοπίστηκε νεκρή γυναίκα εντός ΙΧΕ αυτοκινήτου σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

«Φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο

Αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρέθηκε η σορός της 71χρονης και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στα κοιμητήρια της περιοχής.

Το λευκό όχημα εντοπίστηκε πίσω από το κτήριο της Διεύθυνσης Γεωργίας, κοντά στα νεκροταφεία. Το όχημα εντόπισε υπάλληλος της Διεύθυνσης Γεωργίας περίπου στις 7:45 το πρωί.

https://youtube.com/watch?v=uk8Jx_VeOqs%3Ffeature%3Doembed

Κάτοικοι ανέφεραν πως στο συγκεκριμένο σημείο συνήθως συχνάζουν τοξικομανείς, κάτι που στην αρχή θεωρήθηκε σχετικό με την υπόθεση καθώς η 71χρονη είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και μάλιστα είχε φυλακιστεί και αποφυλακιστεί. 

Κονιορτοποιήθηκε το κρανίο της

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε με καραμπίνα τη μητέρα του από τόσο κοντινή απόσταση που το κρανίο της κονιορτοποιήθηκε. Μάλιστα, οι αστυνομικοί στην πρώτη θέα του πτώματος νόμιζαν ότι είχε αποκεφαλιστεί.

Φόβοι για αυτοκτονία του δράστη

Οι αστυνομικοί αναλύοντας το σημείωμα αλλά και το προφίλ του δράστη φοβούνται πως πιθανότατα ο ίδιος προβεί στην απονενοημένη πράξη. Σημειώνεται πως ο 34χρονος αναζητείται ακόμη.

«Δεν μου είχε πει κάτι για την μητέρα του»

Ο Σάκης Μπρεντάκης , φίλος του 34χρονου, μίλησε στο LIVE NEWS αναφέροντας  πως  είναι ένα πολύ ήσυχο και καλό παιδί και δεν μπορεί να καταλάβει το τι ακριβώς συνέβη. «Δεν μου είχε ανοιχτεί. Δεν μου είχε πει κάτι για την μητέρα του μόνο όπως έχει μία σχέση και μιλάγαμε για δουλειές. Ο πατέρας του πέθανε σε τροχαίο πριν επτά χρόνια».

in.gr