Πα. Μαρ 29th, 2024

Βραδιά Αστρονομίας στο Αστεροσκοπείο Στεφανίου

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αστεροσκοπείο Στεφανίου. Σάββατο 27 Αυγούστου, 8:30μμ.

Μια ξεχωριστή βραδιά Αστρονομίας από την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου σε συνεργασία με τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και δύο εξέχουσες προσωπικότητες στο χώρο της επιστήμης της Αστρονομίας.

Τον πολυδιάστατο  επιστήμονα Νίκο Ματσόπουλο , ιδρυτή και Πρόεδρο του Ομίλου Ελλήνων Ερασιτεχνών Αστρονόμων και υπεύθυνο – από το 1995 έως και τη συνταξιοδότησή του – για τη δημιουργία, υποστήριξη και ανάπτυξη του Κέντρου Επισκεπτών του ΙΑΑΔΕΤ (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης) στην Πεντέλη.

Ο ίδιος ,  έχει επιπλέον  διατελέσει πρόεδρος (1995-1999) της επιτροπής για την εκπαίδευση κοινού και ενηλίκων της European Association for Astronomy Education και είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατά την περίοδο 2002-2004.

Ο Νίκος Ματσόπουλος θα μας ξεναγήσει στον κόσμο των ουράνιων σωμάτων  και στη συμβολή της Επιστήμης της Αστρονομίας, στην αποκάλυψη των μυστικών τους

Ακολουθεί ο Θεοφάνης Ματσόπουλος (υιός), ο οποίος εξειδικεύεται στην αστροφωτογραφία, την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, στα 3D animation και στην παραγωγή ντοκιμαντέρ για ψηφιακά πλανητάρια.

Είναι συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO) που έχει έδρα το Μόναχο και διαθέτει, στην έρημο της Atacama στην Χιλή, τα μεγαλύτερα αστρονομικά παρατηρητήρια στον κόσμο.

Έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ τα οποία προβάλλονται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια στον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

Είναι ο πρώτος έλληνας που έχει συμμετάσχει σε επίσημη φωτογραφική αποστολή του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου στην Χιλή. Συνεργάζεται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών λαμβάνοντας αστροφωτογραφίες από το ιστορικό τηλεσκόπιο Newall και το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος».

Ο Θεοφάνης Ματσόπουλος, ως ο πλέον κατάλληλος ,  θα μας γνωρίσει τα μυστικά της αστροφωτογράφησης και της κινηματογράφησης του Σύμπαντος.

Τα τηλεσκόπια της Ομάδας Αστρονομίας και του Αστεροσκοπείου, θα υποστηρίξουν την εκδήλωση με παρατήρηση και Ουρανογραφία