Πα. Μάι 17th, 2024

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΠΑΠΑΒΕΝΕΤΙΟΥ: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΣΥΝΘΗΜΑ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ένα από τα μεγάλα διλήμματα των επόμενων δημοτικών εκλογών του Δήμου Κορινθίων  είναι, εάν το εκλογικό σώμα θα επιλέξει τα ήδη προβεβλημένα στελέχη έκαστου συνδυασμού που είναι για πολλά έτη εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι ή θα προβεί σε επιλογές νέων προσώπων που δεν ανήκουν στο υπάρχον προσωπικό του Δήμου Κορινθίων.  

Όμως, τίθεται ένα ερώτημα από πολλούς δημότες, είναι ρεαλιστική η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του Δ. Κορινθίων ή είναι ένα όνειρο θερινής νυκτός;

Μετά και το τελευταίο επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων (για το γήπεδο τένις στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου) που γίναμε πανελληνίως γνωστοί ΠΑΛΙ για τους λάθος λόγους, η απαίτηση των δημοτών για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Δ. Κορινθίων έγινε πιο εμφανής από ποτέ.

Η κόπωση των δημοτών από τα φαινόμενα πόλωσης, τοξικότητας και λασπολογίας που παρουσιάζονται τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  είναι δεδομένη.

Ανανέωση αποτελεί η επιλογή νέων πρόσωπων – όχι αναγκαστικά με ηλικιακό κριτήριο, καταξιωμένων επαγγελματικά που δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα  και που έχουν την όρεξη αλλά και την ικανότητα να παράξουν έργο.

Η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Νίκου Σταυρέλη περιέχει πλήθος νέων ανθρώπων που έχουν δώσει τις δικές τους ατομικές και επαγγελματικές μάχες που γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις ανάγκες των δημοτών και που εκφράζουν με τις ιδέες και τα οράματα τους για τον δήμο την ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

Κάποιοι μιλούν για «αναπαλαίωση» του συνδυασμού λόγω της ύπαρξης έμπειρων στελεχών, κρύβοντας το γεγονός πως το 50% των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων συμμετέχει 1η φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του Δ. Κορινθίων είναι μονόδρομος. Ο δημότης έχει ανάγκη να πιστέψει πως σε αυτό τον Δήμο κάτι μπορεί να αλλάξει.

Όποιος πιστεύει πως η ανανέωση είναι ένα «πιασάρικο» σύνθημα των νέων υποψηφίων για να προσελκύσουν ψηφοφόρους και όχι  ένα παγιωμένο αίτημα της κοινωνίας των δημοτών του δήμου μας, θα διαψευστεί στις 8 Οκτωβρίου. 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΠΑΠΑΒΕΝΕΤΙΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”