Πε. Μάι 2nd, 2024

Νοσοκομείο Κορίνθου: Εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία νέο πλήρως αυτοματοποιημένο, ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Σας γνωστοποιούμε ότι εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Ακτινολογικό τμήμα του Νοσοκομείου  μας ένα νέο πλήρως αυτοματοποιημένο, ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, που αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά υπάρχει στον τομέα της ψηφιακής ακτινογραφίας. Το σύστημα αυτό είναι ιδανικό για το Νοσοκομείο μας που έχει μεγάλο φόρτο εργασίας και μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά του, απλοποιώντας τη ροή εργασίας, με λιγότερη επιβάρυνση των εργαζομένων,   προσφέροντας βελτιωμένη ποιότητα εικόνας με ταυτόχρονη μείωση της δόσης ακτινοβολίας στον ασθενή.  Επίσης διαθέτει τη δυνατότητα της ολόσωμης ακτινογραφίας για τον έλεγχο σπονδυλικής στήλης και κάτω άκρων, με μεγάλη ακρίβεια και χαμηλή δόση ακτινοβολίας για τον εξεταζόμενο.

Το ακτινολογικό αυτό μηχάνημα αντικατέστησε ένα παλαιάς τεχνολογίας ακτινοσκοπικό μηχάνημα το οποίο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από το έτος 2008. 

Η προμήθεια του εν λόγω συστήματος εντάχθηκε στα πλαίσια της «Προμήθειας Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού του Γ.Ν. Κορίνθου» και υλοποιήθηκε μέσω  του Επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» που αφορούσε στην «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γ.Ν. Κορίνθου», συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας 4.434.744,06 €.

Εκφράζουμε για μία ακόμα φορά τη χαρά μας διότι με την λειτουργία του νέου αυτού πλήρως αυτοματοποιημένου ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος συνεχίζεται η αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μας, με γνώμονα πάντα την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στον πολίτη.