Πε. Απρ 25th, 2024

Δερβένι Κορινθίας: Με μεγαλοπρέπεια η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (video-φώτο)

Κοινοποίηση ειδήσεων

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιεράς εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του κοιμητηρίου μέσω της κεντρικής οδού της πόλεως στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Παραβρέθηκε πλήθος πιστών.

Παρόντες στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας ήταν o Δήμαρχος του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος,  ο Αντιδήμαρχος για την Εποπτεία και το Συντονισμό του Δήμου στη Δ.Ε. Ευρωστίνης  Ανδρέας Καραβάς,  ο Επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας  του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Spiros Karavas, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου Γιάννης Ροδόπουλος,  πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων κ.α.

Στο οπτικοακουστικό υλικό ακούγονται μέρη του θρησκευτικού εμβατηρίου “Άγιος Μηνάς” του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας (“Παλαιά”) καθώς και του θρησκευτικού εμβατηρίου “Παναγία Τρυπητή” του  Παναγιώτη Παναγάκου, αρχιμουσικού της Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου. 

Η λήψη του οπτικοακουστικού υλικού πραγματοποιήθηκε από την Αλέκα Σιωκορέλου.