Σα. Απρ 27th, 2024

Εκδήλωση στην Κόρινθο με θέμα: «Η θέση του πατέρα και η έννοια της πατρότητας στο σήμερα» (εικόνες)

Κοινοποίηση ειδήσεων

«Η θέση του πατέρα και η έννοια της πατρότητας στο σήμερα», ήταν το θέμα της εκδήλωσης, την οποία φιλοξένησε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου στην κατάμεστη «Κροκίδειο» Αίθουσα, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024.

Για το παραπάνω θέμα μίλησαν: 

Η Ψυχαναλύτρια, Καθηγήτρια στο Γαλλόφωνο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν του Βελγίου, κ. Κωνσταντίνα Αγγιστριώτη – Πιράρ, η οποία έδωσε ευσύνοπτα και μέσω «κλινικών» παραδειγμάτων να κατανοηθεί η πατρική λειτουργία και η σημασία της. 

Ο κ. Γεώργιος Μπάρλας, Θεολόγος, Συνεργάτης του Περιοδικού και του Ραδιοφωνικού σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», ο οποίος ερμήνευσε την πορεία επιστροφής του Ασώτου της γνωστής παραβολής στο «σπίτι» της αγάπης του Πατέρα που συγχωρεί, εκεί όπου «δούλοι, μισθωτοί και γιοί»  γίνονται δεκτοί, και

Η Εφέτης κ. Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου, η οποία παρουσίασε τις «μείζονες» διατάξεις και στοχεύσεις του Ν. 4800/2021 αναφορικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών και από τους δυο γονείς (και όχι μόνο και αποκλειστικά από τη μητέρα) σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, αλλά και πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του παραπάνω νόμου. 

Στο τέλος της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκαν Δικαστικοί Λειτουργοί, ο Εισαγγελέας και Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κορίνθου κ. Απόστολος Δεληγιάννης, Δικηγόροι, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου κ. Παναγιώτα Επιβατινού, Επιστήμονες των κλάδων της Ψυχικής Υγείας, ο Διοικητής του Γ.Ν. Κορίνθου κ. Γρηγόριος Καρπούζης, Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πολλοί άλλοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές, σημείωσε ότι, όπως η Εκκλησία συμβουλεύεται εκεί όπου χρειάζεται τους ειδικούς, έτσι και οι ειδικοί θα πρέπει να επιδιώκουν τη συνεργασία με την Εκκλησία στα θέματα που αφορούν την Οικογένεια.