Πα. Μαρ 29th, 2024

Εκδήλωση στο 4ο ΓΕΛ Κορίνθου για τα “μάρμαρα” του Παρθενώνα

Κοινοποίηση ειδήσεων

Ζήτημα με παγκόσμια διάσταση αποτελεί η επιστροφή στην Ελλάδα των “μαρμάρων” του Παρθενώνα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χάρης Βυτινιώτης, χαιρετίζοντας την αφιερωμένη στο εν λόγω θέμα μαθητική εκδήλωση του 4ου ΓΕΛ Κορίνθου, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου.

Παρουσία και της εντεταλμένης σε θέματα Πολιτισμού περιφερειακής συμβούλου Αθηνάς Κόρκα, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας και του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO καθώς και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

“Το ζήτημα της επανένωσης των ‘μαρμάρων’ του Παρθενώνα είναι ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα με παγκόσμιες πλέον διαστάσεις και το αποτέλεσμα που θα παραχθεί θα μπορεί να διαδοθεί στο ευρύ κοινό ως αποτύπωμα της γνώμης των μαθητών για παρόμοιες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις με απώτερο σκοπό την  προετοιμασία τους για  διοργάνωση ενός πανελλήνιου και διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού το 2023 για την ‘επανένωση των μαρμάρων’ του Παρθενώνα” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.