Πε. Απρ 25th, 2024

Εντός 2 βδομάδων ανοίγει πιθανότατα πλατφόρμα για αιτήσεις κορονοενίσχυσης Καλαμών

Κοινοποίηση ειδήσεων

Αιτήσεις μέσω των πυλών ΟΣΔΕ το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλλουν οι παραγωγοί με ελιές Καλαμών που είχαν δηλώσει ως επιτραπέζιες τις ελιές τους, με αποτέλεσμα να μην τους αναγνωρίσει το σύστημα και να μείνουν εκτός του κορονοπακέτου Βορίδη, που πληρώθηκε στο τέλος του 2020.

Αυτό δήλωσε στον ΑγροΤύπο η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Διονυσία Αυγερινοπούλου, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τα συναρμόδια υπουργεία, για θέματα κορονοενισχύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα που ανέδειξε πρώτος ο ΑγροΤύπος τον περασμένο Νοέμβριο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, έγραψε πριν λίγες ημέρες στο facebook: Υπογράψαμε με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη την απόφαση οικονομικής ενίσχυσης, 70 ευρώ το στρέμμα, για τις επιπτώσεις μείωσης εισοδήματός τους από την πανδημία για τους 9.623 καλλιεργητές βρώσιμης ελιάς Καλαμών που είχαν δηλωθεί στο ΟΣΔΕ με κωδικό 2008190 για παραγωγή επιτραπέζιας ελιάς-λοιπές. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με αγωνία πέρυσι τον Νοέμβριο ολοκληρώνεται με επιτυχία. Προχωράμε με αισιοδοξία.